Beleef de sfeer van de Iona Community Nederland in Amsterdam.
Zaterdag 8 oktober 2022
Muiderkerk te Amsterdam

De Iona Community
De Iona Community is een wereldwijde oecumenische gemeenschap die zich met mensen en groepen wil verbinden om te werken aan vrede, gerechtigheid en bewaren van Gods Schepping. Haar wortels liggen in Schotland: in de drukke industriestad Glasgow en het afgelegen eiland Iona.

De Iona Community Nederland
De Iona Community Nederland is onderdeel van deze wereldwijde gemeenschap.
Als Nederlandse tak proberen we het gedachtegoed vertalen naar onze eigen situatie. Het is de uitdaging om inspiratie, bezinning en actie hand in hand te laten gaan.

Iona in Amsterdam
De landelijke dag in Amsterdam biedt gelegenheid om kennis te maken met de Iona Community Nederland. We zijn te gast in de Muiderkerk te Amsterdam. In en om de kerk verdiepen we ons in thema’s als duurzaamheid en gerechtigheid.
Er wordt gevierd en er worden Iona liederen gezongen naast liederen uit het project Psalmen Anders* die aansluiten bij de thema’s van de dag. Er is gelegenheid om een duurzaamheidsproject te bezoeken of om stil te staan bij het slavernij monument in het aangrenzende Oosterpark. Ook is er een film met informatie voor wie meer wil weten over de Iona Community.

Locatie: Muiderkerk, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam
Aanvang: 10.00 uur (inloop) programma 10.30 uur - 16.00 uur
Kosten inclusief vegetarische lunch: € 17,50 bij voor inschrijving; €20,00 bij de deur
Kosten exclusief vegetarische lunch: € 10,00 bij voor inschrijving; € 12,50 bij de deur

Aanmelden en betalen via: www.eventbrite.nl zoek op Iona Amsterdam
Zie voor details over het programma: www.ionacommunity.nl  https://www.ionacommunity.nl/agenda-iona-community-nederland
Vragen en informatie: Tineke Kamstra, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Roel Bosch, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Joke de Zwaan, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tenslotte
Iedereen van harte welkom: mensen uit de buurt, de stad, onbekend met of al lang verbonden met de Iona Community. We hopen op een mooie dag.

* Psalmen anders, aanvulling bij Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk, verschijnt augustus 2022. In de bijbel staan 150 psalmen, liederen over mensen en God, over van alles wat mensen overkomt en de emoties daarbij. Dichters en musici hebben in Psalmen anders onbekende psalmen tevoorschijn gehaald. Op verschillende manieren maakten ze er iets heel bijzonders van. Een flink aantal sluit goed aan bij de liederen van de Iona community. Daaruit zingen we ook op deze dag.