Wat een gezelligheid! Wie tijdens onze startzaterdag op 10 september de kerk binnenwandelde kon gelijk merken dat het feest was.

Al bij aanvang van het middagprogramma werd het snel gezellig druk. Veel mensen gingen meteen aan de slag met het creatieve project. Door spijkers met gekleurde draden te verbinden werd het woord ‘verbonden’ kleur gegeven. Jong en oud, staand of zittend, iedereen kon meedoen en het is een prachtig veelkleurig geheel geworden. Een mooi symbool voor hoe ook wij als gemeente veelkleurig zijn en als individuen met elkaar en God in verbinding staan. Alle kleine stukjes vormen samen het grote geheel en dat is precies waar verbonden over gaat.

In de verschillende zalen zaten mensen gezellig aan tafels te praten om elkaar beter te leren kennen. Het was immers ook de eerste activiteit met onze nieuwe gemeenteleden uit Loosdrecht. Met of zonder de theelabelgespreksvragen werd er heerlijk gekletst onder het genot van een kopje koffie of thee en heel hoop lekkernijen van de High Tea.

Er was een heerlijke sfeer en ook het samen zingen met Rutger, de Gitaarleraar, droeg hieraan bij. Bekende en minder bekende liedjes galmden door de ruimte en er werd flink meegezongen. Ondertussen ging de bar open voor de borrel.

Na de borrel was het tijd om te verplaatsen naar de grote zaal voor het Mediterraans diner. Er werd heerlijk gegeten, gepraat en tussen de gangen in fanatiek gepuzzeld om alle namen van de oud-predikanten te bedenken/vinden.

Na afloop werd door vele handen de kerkzaal weer in recordtempo omgebouwd voor de viering op zondag. Het is bijzonder om te zien hoeveel mensen hun handen uit de mouwen hebben gestoken om deze dag tot een succes te maken. Dat is alleen mogelijk door het samen te doen. We bedanken daarom iedereen die op welke manier dan ook heeft meegeholpen aan deze dag.

Het was fijn om te horen van een aantal van de nieuwe mensen uit Loosdrecht dat ze deze start als een warm welkom hebben ervaren. We kijken ernaar uit om dit seizoen weer veel verbindende activiteiten met elkaar te doen.

Namens de startzaterdagcommissie,

Annelene

Klik hier voor een impressie van de Startzondag.