Op zaterdagmiddag 5 november gaat de 20-40 groep naar het Catherijneconvent in Utrecht. In het museum zijn er op dit moment twee tijdelijke tentoonstellingen naast de vaste collectie. De exacte tijden worden nog gecommuniceerd maar het plan is ’s middags af te reizen naar Utrecht per trein. Daar bezoeken we samen het museum. Daarna drinken we een borrel in het bekendste biercafé van de Domstad (maar ze hebben ook andere drankjes). We zijn begin van de avond weer terug in Hilversum.

De eerste tentoonstelling gaat over Paus Adrianus VI, misschien wel de meest vergeten machtigste Nederlander in de geschiedenis. Hij gaf vorm aan post-middeleeuws Europa en veranderde zonder bloedvergieten de wereldkaart. Hij werd Paus tegen wil en dank, maar stierf onder verdachte omstandigheden na 1,5 jaar. Deze Paus was zijn tijd ver vooruit, maar kwam te laat voor de reformatie.

De tweede tentoonstelling gaat over Gospelmuziek. Deze muziekstroming kent haar wortels in de slavenmuziek en heeft een enorme populariteit. Het is niet alleen een muziekgenre maar ook een lifestyle. In de tentoonstelling komen de geschiedenis, beroemde gospelzangers en de hedendaagse gospel voorbij.

Aanmelden kan bij Gerard Ekelmans door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Treinticket en toegang tot het museum zijn voor eigen rekening. Denk aan iets meer dan €5,- (incl. samenreiskorting) voor de retourtickets. Een kaartje voor het museum kost €15,- (regulier) of €7,- (student). Gratis voor Museumkaarthouders.

Mochten deze kosten een probleem voor je vormen, dan kun je dit bij ds. Aster aangeven door te e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.