Waarom cadeautjes kopen voor sinterklaas als je ze ook kunt ruilen? In Hilversum wordt een ruilmarkt georganiseerd voor speelgoed in de aanloop naar Sinterklaas.

Het initiatief Swap Sint wil zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven op de speelgoedruilmarkt. Je ruilt dus jouw speelgoed met dat van andere stadsgenoten.

Speelgoedruilbeurs

“Het is dé manier om het sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren. Het idee is dat er door de ruilbeurs minder nieuwe spullen gekocht worden. We benadrukken dat tweedehands cadeaus geven leuk is. Ons doel is om geen consumeergedrag in de hand werken”, aldus de organisatie.

De speelgoedruilmarkt in de Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263 Hilversum is op donderdag 24 november om 19.00 uur. Meer informatie over het inleveren van het speelgoed lees je hier.

Swap Sint

De ruilmarkt is een initiatief van Recycle Sint, die de markten sinds 2017 organiseert. De Recycle Sint werkt sinds vorig jaar samen met de speelgoedruilapp Swip Swap. Samen gaan ze verder onder de naam Swap Sint.

• Bethlehemkerk
    Loosdrechtseweg 263