Op zondag 30 oktober was het zover:

Kinderen kwamen verkleed in onesies/kleding met dierenprint en hadden hun knuffels en (groot-) ouders meegenomen naar de kliederkerk.

Na een dierenkennismakingspel was er een interactieve viering waarin ds. Aster Abrahamsen het verhaal vertelde van Noach en de dieren. Tijdens de viering mocht iedereen zeggen waar hij/zij voor wilde bidden en kregen de kinderen, terwijl ze onder het zegenkleed stonden, de zegen mee.

Hierna kon er gekozen worden uit verschillende activiteiten: dierensporen volgen, helpen bij het maken van een levensgroot spinnenweb, schapen (met scheerschuim) van een vacht voorzien, dierenspelletjes spelen en/of dieren(maskers) knutselen. Er werden allerlei dieren gemaakt: spinnen in web, stokpaardjes, vliegende vogels, en nog veel meer andere dieren, zelfs een flamingo.

Na al die activiteiten konden we buiten even onze energie kwijt met een paar wedstrijdjes  touwtrekken (jongens tegen de meisjes, kinderen tegen de ouders, enz). Ondertussen werd  binnen opgeruimd en werden de  tafels gedekt voor het laatste onderdeel van de middag: pannenkoeken eten.  De pannenkoeken werden eerst veranderd in een dierenkop en daarna pas opgegeten.

Hierna was het toch echt tijd om naar huis te gaan. Het was een hele mooie middag.

Het kliederkerkteam

PS. Foto’s e.d. zullen volgende week op de website gezet worden.