Arm of rijk: bijna iedereen krijgt in november en december 190 euro energietoeslag ongeacht de hoogte van het stroom- en gasverbruik.

Sommige huishoudens hebben die compensatie hard nodig, terwijl anderen weinig of niets van de crisis merken. Toch ontvangen ook zij, of ze het nu nodig hebben of niet, de energietoeslag. Het is niet mogelijk om de energiecompensatie van de overheid te weigeren. Ieder huishouden krijgt de twee keer 190 euro hoe dan ook gestort op zijn bankrekening of verrekend met het termijnbedrag.

Heeft u de energietoeslag niet echt nodig?

Dan roept het College van Diakenen u op het bedrag of een deel daarvan te storten op de bankrekening van de Centrale Diaconie onder vermelding van ‘energietoeslag’.

De diaconie zal de ontvangen giften vervolgens verdelen over Voedselbank Gooi- en Vechtstreek, Schuldhulpmaatje, Stichting Leergeld en het Warme Kamers project van het Leger des Heils.

Het rekeningnummer van de Centrale Diaconie is:

IBAN NL04 RABO 03737 7117 86

Alvast bedankt voor uw gift.

Voor vragen en/of meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.