Dit jaar organiseren we samen met de Morgenster, de Regenboogkerk en de oud-katholieke St Vitus op het Melkpad een bijzonder kinderkerstnachtviering.

Op de 24ste december, om 17, 18 en 19 uur, zijn er drie identieke vieringen in de St Vitus. De kinderen gaan de kerk in met een prachtig kerstverhaal. Inge van Maaren heeft speciaal voor deze kerst een mooi verhaal geschreven met als thema ‘warmte’. De kerk zal weer mooi versierd worden, en op het plein zal er ook weer als vanouds heel veel te doen zijn!

Zo zal de Beatrix band vanaf half vijf hun mooiste (oude maar ook nieuwe) kerstliederen spelen – in hun mooiste kersttruien zal het er ook extra feestelijk uitzien. Tegenover de band staat een marktkraam met mooie warme truien. Neem je eigen trui mee die je niet meer draagt – en ruil hem in voor een nieuw tweedehands exemplaar. Voor de kinderen – maar dat rekenen we tot een jaar of 80 – staan er engelen versierd met lichtjes en haakjes waar je een hart aan kan hangen. Je kan een naam op je hart schrijven en op die manier iemand dus een warm hart toedragen.

Verder is er warme chocolademelk en zijn er gezellige vuurkorven waar je ook nog eens marshmallows boven kunt roosteren. Als klap op de vuurpijl hopen we een streetartist in te huren die samen met de kinderen een prachtige muurschildering maakt over het thema warmte.

Wij vragen ook uw medewerking!

Vanwege de aanhoudende inflatie en de idioot hoge energietarieven hebben we besloten om dassen te gaan breien. Deze dassen delen we uit! Samen met de voedselbank starten we de actie:

DAS IN DE TAS

Vanaf donderdag 17 november om 10 uur beginnen we met breien. Elke week willen we hier mee doorgaan tot we voldoende dassen hebben om alle tassen te vullen. Er zijn er rond de 200 nodig. We zouden daarom graag willen dat u ook komt! Neem wol mee als u over heeft, breinaalden zijn ook altijd welkom. Wij zorgen voor koffie thee en een hapje achteraf. Gewoon gezellig beppen en breien in de Akker die we voor de gelegenheid omtoveren tot een echte dassenburcht.

Als u wilt kunt u natuurlijk ook gewoon thuis breien – wel zo nuttig, iets minder gezellig natuurlijk. Op 21 december willen we alle dassen verzamelen en opstapelen op een dassenmeter zodat we weten hoe het met de dassenstand staat.

Kom op de 17de ! En heeft u een trui over die u wilt inleveren: Kan ook!