Vanaf de adventperiode tot aan drie koningen is de kerststal van keramiste/pottenbakster Adilia Jansma-Hennipman te bewonderen in de vitrinekast in de Betlehemkerk.

De stal bestaat uit allemaal gedraaide elementen van keramiek.

De basis van de kerststal is reeds diverse jaren geleden gelegd. Bezoekers van de Levende Adventkalender hadden enkele jaren geleden de primeur om de "ruwe versie"  te mogen aanschouwen. Tijdens een interview met het Nederlands Dagblad een half jaar later, werd de vraag gesteld of ze ook christelijk gerelateerde werkstukken maakt. Uiteraard kwam de kerststal in wording ter sprake en sierde het kribje met de os vervolgens zelfs de voorpagina. De coronatijd was een heerlijke tijd om de stal in alle rust verder uit te werken. Door alle beperkingen was het echter lastig om het "grote" publiek mee te laten genieten. Daarom extra leuk dat hij dit jaar hier in de kerk te bewonderen is.

Tijdens de donkere dagen, werkt Adilia weer verder aan de stal. Regelmatig worden er nieuwe schaapjes en andere elementen "geboren"...

Geïnteresseerden kunnen onderdelen van de stal kopen (mits de basis in tact blijft). Maar in overleg is er van alles mogelijk.

Zelfs het maken van een eigen stal behoort tot de mogelijkheden..

Wilt u Adilia volgen. Dit kan op Facebook en Instagram op Atelier Achterom.

Of door te kijken op haar website www.atelierachterom.jouwweb.nl

Een bezoek aan haar Atelier kan op afspraak door te bellen naar 06-22316596.