Voor 6 tot en met 13 mei staat er een vakantieweek gepland voor ouderen. Dertig ouderen die normaal gesproken moeilijk op vakantie kunnen, zijn van harte welkom. Wederom in het landhuis IJsselvliedt in Wezep. De wijkcontactpersonen hebben de aanmeldingsformulieren al in hun bezit en hebben beoogde deelnemers al bezocht of gaan dit binnenkort doen.

Richard Stroband laat weten: ‘Het thema voor vakantieweek is ‘Tot bloei komen’, met een knipoog naar het voorjaar en wie weet, de bloeiende rododendrons in de tuin van IJsselvliedt. Fijn dat de vrijwilligersploeg nu al compleet is, ze hebben er echt zin in!’

Kosten
De prijzen voor de vakantieweek zijn verhoogd. Stroband: ‘Dat was ook wel te verwachten. Mocht u om financiële redenen twijfelen of uw mee kunt, bespreek dit dan met uw wijkcontactpersoon of een diaken van de wijkdiaconie. Zij bekijken dan of er een financiële tegemoetkoming mogelijk is vanuit de diaconie.’

Gemeenteleden Bethlehemkerk
U heeft het hierboven al kunnen lezen, we gaan weer op vakantie. De uitnodigingsbrief hangt op het mededelingenbord in de kerk en staat op de website. Mijn naam is Corine de Jong-Kos en ik ben de wijkcontactpersoon van de Bethlehemkerk. U kunt bij mij terecht voor verdere informatie en voor uw aanmelding, tel 06-27297644, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U wordt van harte uitgenodigd om mee te gaan.

Uitnodiging: Samen Op Vakantieweek 2023
In het voorjaar van 2023, wanneer alles weer gaat groeien en bloeien, hopen we weer Samen Op Vakantie te gaan. Gaat u ook (weer) mee? De Samen Op Vakantieweek 2023 zal plaatsvinden van zaterdag 6 mei t/m zaterdag 13 mei 2023

In overleg met dominee Annemieke Parmentier, die ook de hele week weer mee zal gaan, is als thema voor de week gekozen:

TOT BLOEI KOMEN!
Steeds opnieuw wordt het lente, wat een wonder! Lente geeft nieuwe energie, de natuur ontluikt, kleuren mogen weer stralen. In de Bijbel wordt ‘tot bloei komen’ meerdere keren genoemd, maar het is sowieso een prachtig thema voor een vrolijke en kleurrijke week.

Samen Op Vakantieweken zijn vakanties met vooral ‘aandacht’. Persoonlijke zorg aan de gasten staat centraal.
Hiervoor zorgt een groep vrijwilligers die meegaat vanuit Hilversum en zich met groot plezier tot in de kleinste details voor de gasten inzet zodat er veel te genieten en te beleven valt.

We gaan opnieuw naar het zorghotel op het mooie landgoed IJsselvliedt in Wezep. Het is ons in 2022 buitengewoon goed bevallen! Dit karakteristieke pand biedt veel sfeer en je proeft de geschiedenis. Rondom het huis ligt een prachtige tuin met meerdere terrassen en rustige paden voor een mooie wandeling.

De Samen Op Vakantieweek is bedoeld voor mensen die vanwege hun leeftijd en/of gezondheid niet meer zelfstandig op vakantie kunnen gaan. Ook gasten die rolstoel gebonden zijn en zorg nodig hebben zijn van harte welkom. IJsselvliedt heeft alle mogelijke faciliteiten om gasten goed te kunnen helpen, er gaan ervaren vrijwilligers mee voor hulp bij de persoonlijk dagelijkse zorg als u dat nodig heeft. Tijdens de week zijn er twee kerkdiensten, er is ruimte voor ‘samen kerk zijn’ en voor persoonlijk pastoraal contact.

De vakantieweek gaat uit van de Protestantse gemeente Hilversum, maar staat open voor alle gezindten.
De prijs is € 655- voor PgH-leden. Mocht het bedrag bezwaarlijk voor u zijn, dan kunt u dit altijd bespreken met uw wijkcontactpersoon of de wijkdiaconie van uw kerk. Gasten die geen lid zijn (eventueel ook van buiten Hilversum) betalen € 800,-

Als u mee wilt kunt u het aanmeldingsformulier inleveren bij uw wijkcontactpersoon, maar u kunt daar natuurlijk ook terecht als u eerst nog vragen hebt over wensen en mogelijkheden. Er is plaats voor maximaal 30 gasten. Het kunnen toekennen van deelname is afhankelijk van verdeling over de verschillende wijkgemeentes, het aantal beschikbare 1 en 2 persoonskamers e.d. Op 15 maart 2023 sluit de inschrijving. U hoort daarna spoedig of u kunt deelnemen.

De wijkcontactpersoon voor de Bethlehemkerk is: Corine Kos
In de bevestigingsbrief die u op een later tijdstip ontvangt als u meegaat, vindt u de informatie over de manier van betalen, een routebeschrijving en overige informatie.

Wij kijken uit naar een bijzondere week samen met u!
Richard Stroband, voorzitter SOV,
06-12566638

Download hier de originele uitnodigingsbrief: klik hier.

Thermometeractie

Op de zondagen 8, 22 en 29 januari collecteren de diakenen van de Protestantse gemeente Hilversum door middel van een thermometeractie voor bekostiging van de vakantieweek. Helpt u mee? De bijdrage kunt u overmaken naar rekeningnummer NL79RABO 0373711794 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Hilversum inzake wijkdiaconie Bethlehemkerk Hilversum o.v.v. ‘Samen op Vakantie’.