Vanuit de Bethlehemkerk is er in de Week van gebed voor eenheid iedere dag een kort gebedsmoment, zowel fysiek in het Stilte Centrum van de kerk als online via Zoom. Dit jaar doen we dit samen met de Emmaus-Paulus Parochie en De Kapel.

Datum Thema Locatie Tijd
 Zondag 15/01  Het goede leren doen  Bethlehemkerk 10 uur
 Maandag 16/01  Met vreugde recht doen  Stilte Centrum  7 uur
 Dinsdag 17/01  Wij - niet ik  Stilte Centrum  7 uur
   Eucharistieviering  Emmaus Kerk 10 uur
 Woensdag 18/01  'Zie de tranen van de onderdrukten'  Stilte Centrum  7 uur
 Donderdag 19/01  'Zing voor ons een vrolijk lied'  Stilte Centrum  7 uur
   Eucharistieviering  Emmaus Kerk 10 uur
 Vrijdag 20/01  'Dat hebben jullie voor Mij gedaan'  Stilte Centrum  7 uur
 Zaterdag 21/01  'Het hoeft niet zo te zijn'  Stilte Centrum  7 uur
 Zondag 22/01  Herstel van verbinding  Bethlehemkerk 10 uur

Voor vragen of meer informatie, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We horen graag of je aanwezig kunt/wilt zijn in het Stilte Centrum of dat je online aansluit, dan ontvang je van ons een link naar het programma Zoom.

De gebedsbijeenkomsten zijn interactief: je kan gebedsintenties inbrengen en/of zelf het woord nemen tijdens het gebed. Overigens moet er niets, deelnemen kan ook in stilte.

Mogen we jou ook één of meerdere ochtenden te ontmoeten!? Hartelijk welkom.

De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 (van zondag 15 tot en met zondag 22 januari) moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. Tijdens de Week van gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Binnen Hilversum/Loosdrecht doen we dit samen met 8 verschillende kerken en gemeenten. Door samen te bidden ervaren we dat we verbonden zijn, met God en met elkaar. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

Het materiaal voor de Week van gebed voor eenheid 2023 werd voorbereid door kerken uit de Amerikaanse staat Minnesota. Zij kozen het thema ‘Doe goed, zoek recht’ uit, naar aanleiding van een Bijbeltekst uit Jesaja 1 vers 17. De gruwelijke dood van George Floyd in deze staat in 2020, als gevolg van het handelen van een politieagent, bracht wereldwijd een beweging op gang waarin (de gevolgen van) racisme en etnocentrisme worden besproken. Ook in de kerk. In het materiaal van dit jaar wordt gekeken naar de rol van de kerk en gebeden om eenheid.

De jaarlijkse Week van gebed voor eenheid wordt georganiseerd door MissieNederland, de Raad van Kerken en Samen Kerk in Nederland (SKIN). In Hilversum/Loosdrecht wordt iedereen alle avonden van deze week in één van de deelnemende kerken uitgenodigd om een klein uur elkaar te ontmoeten en met elkaar in gebed te zijn. We ervaren dat het steeds belangrijker wordt om onze noden, zorgen en dankbaarheden in gebed bij onze Hemelse Vader te brengen. En door dit met elkaar uit zoveel verschillende gemeenten te doen, geeft dit extra-verbondenheid, krijgt het begrip eenheid een bijzondere dimensie en ervaren we het werk van Gods Geest in het bijzonder.