Drukbezochte Driekoningenlunch vrijdag 6 januari 2023 in de Bethlehemkerk van 12 – 14 uur

Al voordat de inloop van start ging om 11.30 uur stonden de eerste gasten in de hal. Na het eerste welkomstcontact en voorzien van een naamsticker zochten zij hun plaats aan een van de tafels in de kerkzaal. Er was gedekt voor 67 personen. Om 12.00 uur klonk het welkomstwoord waarna ds. Hillegonda de maaltijd opende met gebed. ‘Spicy’ pompoensoep en een hartige groentesoep vooraf; de gasten lieten het zich goed smaken.

De gasten kwamen vanuit de buurt, vanuit verder weg in Hilversum, vanuit Loosdrecht; als gemeentelid en/of als buurtbewoner, via diverse netwerken en contacten. Tijdens de lunch kwamen meer genodigden binnen zodat uiteindelijk 79 mensen deelnamen. Een gedicht werd voorgedragen en ds. Hillegonda vertelde het Bijbelverhaal over de drie koningen die de ster volgden op zoek naar het Christuskind.

En wie treft de ‘boon’ in de cake? Vanuit de traditie mag de vinder als koning optreden en wensen uitspreken. Drie bonen werden gevonden en nieuwe koningen stonden op; hoe mooi is dat! Na woorden van afscheid vertrokken de gasten maar niet voordat ze nog een lichtje en bemoedigende tekst hadden ontvangen ter herinnering.

De commissie Kerk in je Buurt kijkt in dankbaarheid terug op deze mooie, bijzondere en inspirerende bijeenkomst waarbij verhalen werden gedeeld en met elkaar -opnieuw- werd kennisgemaakt waardoor banden werden versterkt. Met veel dank aan alle helpende handen.

Cie. Kerk in je Buurt

Hanneke Bekker