In januari gaat Actie Kerkbalans van start. Het thema is ook dit jaar ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Tijdens deze Actie krijgen alle leden van onze Bethlehemkerk een brief / email met het verzoek voor een jaarlijkse financiële bijdrage. We hopen dat we ook in 2023 weer op u mogen rekenen!

Voor de kerk van morgen
De kerk is niet alleen voor ons maar ook voor de generaties na ons van grote waarde. Na een aantal lastige jaren staan de kerkdeuren nu weer wagenwijd open en daar zijn we dankbaar voor! Daarom is het nu tijd om weer vooruit te kijken. Zodat we ook in de toekomst van betekenis kunnen zijn voor mensen die verdieping en ontmoeting zoeken. Uitnodigend kunnen zijn voor jonge mensen die hun leven nog voor zich hebben. Door vandaag te geven, maken we de kerk van morgen mogelijk.

Protestantse gemeente Hilversum
Het afgelopen jaar kon de Protestantse gemeente Hilversum en haar diaconie een aantal nieuwe initiatieven ontplooien om zowel voor de eigen geloofsgemeenschap als ook voor mensen daarbuiten van betekenis te zijn. Bijvoorbeeld de aanstelling van een diaconaal werker, de samenwerking met de stichting Present, Lighten the Night en rond de kerstdagen de lichtjestochten.

Pastoraal en diaconaal is veel gedaan om een gemeenschap te zijn die in en buiten de kerk omziet naar elkaar. Om al deze activiteiten ook in 2023 voort te kunnen zetten doen we een beroep op u voor een financiële bijdrage voor de jaarlijkse actie kerkbalans. Het gaat nu nog alleen om uw toezegging; de betaling kunt u in de loop van het jaar doen op de manier waarop u dat gewend bent. De acceptgiro houdt echter in 2023 op te bestaan.

Samen voor onze kerk
Vorig jaar heeft ruim 60% van de gemeenteleden gehoor gegeven aan het verzoek om de toezegging voor kerkbalans digitaal te doen. De gemeenteleden van wie het e-mailadres in het ledenregistratie systeem staat, ontvangen het verzoek dit per e-mail te doen. De overige verzoeken zullen worden bezorgd.

Door vandaag te geven, kan de kerk blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat. Op naar de kerk van morgen!

Ewout van Limburg
Coördinator Actie Kerkbalans 2023 Bethlehemkerk