Hij is weer gevuld!
De vitrine in de Bethlehemkerk is vanaf nu tot eind februari gevuld met fossielen uit mijn verzameling.

Wie ben ik?
Mijn naam is Jaap van der Molen.
Tijdens het verzamelen van mineralen (grote hobby) ergens in Europa, kwamen mijn vrouw Ans en ik ook veel fossielen tegen, die we zeker niet lieten liggen. Een deel van die verzameling ziet U nu in de vitrine.

Herkomst van de fossielen: Zweden, Tsjechie, Slowakije, Nederland, Frankrijk, Duitsland. De fossielen uit Amerika en andere werelddelen zijn “krijgertjes”. De fossielen bestaan uit planten of dierenresten en uit fossiel hars (barnsteen). Op de tafel naast de vitrine ligt een map met daarin informatie over de inhoud van de vitrine.

Na mijn pensionering werk ik als vrijwilliger in het Geologisch Museum Hofland (Laren). U vindt dit museum naast het Janskerkhof (of tegenover LaPlace). Wilt U meer informatie, ik werk iedere woensdagmiddag in het museum.

Hopelijk tot ziens in de Bethlehemkerk of in het Museum !!!!

Heeft u net als Jaap ook een leuke verzameling of kunt u iemand die dat heeft. Laat het me weten.

Want naast het werk van de vele kunstenaars is deze kast ook erg geschikt om iets meer van iemands “leven” te laten zien. Het is enorm leuk om te merken dat hier veel leuke gesprekken uit voort komen. Hoe leuk is dat in het jaar waar “verbinding” centraal staat.

Adilia Jansma-Hennipman
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-22316596