Vasten is een beproefde manier om je voor te bereiden op Pasen, het feest van Jezus´ opstanding uit de dood. Jezus riep ´Sta op!´ tegen zieken en mensen die lijden onder onrecht. Hij riep zelfs doden tot leven en gaf zelf Zijn leven voor ons als ultieme daad van liefde. Niet het duister maar de liefde overwon. Kerk in Actie start een vastenactie om in de Veertigdagentijd extra aandacht te geven aan de naaste, dichtbij en wereldwijd. Zo delen we het goede nieuws van Gods liefde voor ons. Doe je ook mee?

Uit liefde voor jou, ontvangen en delen:
Met deze vastenkaart bieden we je per week een nieuwe uitdaging.

Waar spaar je voor: klik hier

  Week  Uitdaging 2023  
 1  22- 26 februari  Bid deze week voor iemand in je omgeving die je rust en vrede toewenst  
 2  27 - 5 maart  Laat de pakketbezorger deze week jouw deur eens overslaan. De gemiddelde verzendkosten van een pakketje zijn € 3,95. Spaar deze week € 11,85 (3 x € 3,95) voor Moldavië  
 3  6- 12 maart  Zet deze week de thermostaat (nog) een graadje lager. Elke graad lager bespaart ongeveer 7 procent verwarmingskosten. 

Spaar deze week € 6 (€ 1 per vastendag) voor Moldavië.

 
 4  13 - 19 maart  Koop deze week geen voedsel dat je niet echt nodig hebt. Met het kopen van minder luxe-artikelen bespaar je al snel € 2 per dag. Spaar deze week € 12 (€ 2 per vastendag) voor Moldavië .  
 5 20 - 26 maart  Laat deze week frisdrank en alcohol staan en drink alleen water, koffie en thee. Spaar deze week in ieder geval € 6 (€ 1 per vastendag) voor Moldavië.  
 6 27 - 2 april  Nodig deze week iemand uit voor een maaltijd, en geef hem of haar tijdens die maaltijd bewust je volledige aandacht.  
 7  3- 9 april  Stuur deze week een berichtje aan iemand die in de rouw is of het moeilijk heeft.  
   Pasen    


Wat is vasten?
Vasten is afzien van aardse zaken om zo ruimte te maken voor God. In de Bijbel staan veel teksten over vasten, zoals in Matteüs 6 en 9. Vasten kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees en vis of koek en snoep. Je kunt ook iets anders doen, zoals je kleding naar de kledingbank brengen, een kaartje sturen of bidden voor iemand in je omgeving.

Waar spaar je voor: klik hier

U kunt mee doen met de vastenactie van de PKN in deze 40dagen-tijd.
Vasten kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees, autorijden of sociale media.
Het kan ook betekenen dat je juist iets extra's doet, zoals iemand een kaart sturen, een compliment geven of voor iemand bidden.
Het geld dat je overhoudt door ergens van af te zien, kun je sparen voor kwetsbare mensen in Moldavië.
Stop het in het spaardoosje of maak het geld aan het einde van de 40-dagentijd over aan de diaconie.

Doe je ook mee? Deel je ervaringen met ons  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier om je eigen vastenkaart te downloaden.

Klik hier om de vastenkaart voor kinderen te downloaden.