Meer weten over energie en klimaat? Bezoek de tentoonstelling 'Kompas op Groen'. In deze tentoonstelling leert u alles over energie vroeger, nu en in de toekomst. Vanaf nu tot 17 maart is de tentoonstelling te bekijken in de Bethlehemkerk, op dinsdag tussen 14.00 en 17.00 uur, en op donderdag tussen 9.30 en 12.00 uur.

Kompas op Groen
Met de bovenbouw aan de slag met thema energie en klimaat? Breng dan een bezoek aan de interactieve en kleurige tentoonstelling Kompas Op Groen. De leerlingen volgen - onder begeleiding van energiecoaches - een tijdreis en leren in een interactief opdrachtcircuit alles over energie vroeger, nu en in de toekomst. Heb je belangstelling? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in en kies een datum. Het bezoek aan de tentoonstelling is onderdeel van een serie van 4 modules. In overleg maken we een planning en je ontvangt vooraf een duidelijke handleiding.

1) Voorleesverhaal in de klas (30 minuten)

2) Bezoek de tentoonstelling  (1-1,5 uur). In de periode tussen de kerst- en voorjaarsvakantie 2023 staat deze in de Bethlehemkerk en de Morgenster.

3) Les Energiecoach Junior (2 x 30 minuten): onderzoek je energiegebruik thuis en verdien een Energiecoach Junior-certificaat (thuisopdracht)

4) Creatieve gastles: bouw je eigen duurzame huis of wijk van de toekomst (kunstenaar in de klas, 2-2,5 uur). 

Dit project is een samenwerking van: HilverZon, UITEN creatieve educatie en Omgevingseducatie

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Je klas aanmelden

Je klas aanmelden gaat via deze link.

Informatie over de Groene Bethlehemkerk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ds. Aster Abrahamsen.