Vanwege het aankomende vertrek van Carine zoekt Stichting Present Hilversum op korte termijn een enthousiaste begeleider voor het maatjesproject friend4friend

Vind je het leuk om met jongeren te werken? En vind je het belangrijk om jonge statushouders een beetje verder te helpen in Nederland? Present Hilversum is op zoek naar een enthousiaste, initiatiefrijke en ondernemende begeleider van het maatjesproject friend4friend Je bent actief in de gemeente Hilversum en omgeving. Friend4friend is een project in het kader van Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd wat met veel enthousiasme wordt uitgevoerd door Present Hilversum.

Wat ga je doen?
Bij het maatjesproject friend4friend trekken jonge Nederlanders en jonge statushouders (leeftijd tussen de 16 en 30 jaar) een half jaar als duo met elkaar op. Ze ontmoeten elkaar wekelijks en ze doen samen vrijwilligerswerk. Ze leren daarbij van elkaar, vergroten hun sociale netwerk en leveren een bijdrage aan de samenleving. Jij bent als begeleider van friend4friend verantwoordelijk voor het matchen van jonge Nederlanders en jonge statushouders, je begeleidt de duo’s wekelijks en helpt ze bij het vinden van vrijwilligerswerk. Een keer in de zes weken organiseer je een groepsbijeenkomst waar alle duo’s welkom zijn. Naast het begeleiden van de koppels functioneer je indien nodig ook als stagebegeleider voor de Nederlandse helft van het duo.

Je onderhoudt een netwerk van personen, scholen en organisaties. Ook is het jouw taak om het netwerk van personen en organisaties uit te breiden, nieuwe jongeren te bereiken en enthousiast te maken. Soms is het daarvoor nodig om een presentatie op locatie te geven. Belangrijk is om steeds aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de jongeren. In de periode van 2023 tot en met 2025 willen we 54 koppels succesvol met elkaar laten optrekken.

Wat vragen we van je?

  • Je hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding HBO, richting Zorg en Welzijn en daarnaast zijn een pré de aantoonbare werkervaring en affiniteit met de doelgroepen vluchtelingen/migranten en jongeren.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit en ervaring met het werven en begeleiden van jongeren.
  • Je hebt respect voor verschillende levensovertuigingen.
  • Je bent een netwerker en verbinder, hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden en kunt goed organiseren.
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift.
  • Je beschikt over digitale vaardigheden.
  • Je bent flexibel in je werktijden. We streven weliswaar naar twee vaste dagen maar soms is het nodig om buiten deze uren te werken.

Wat bieden wij?

  • Een zelfstandige en uitdagende functie met veel vrijheid om met eigen ideeën te komen.
  • Een aanstelling voor gemiddeld 16 uur per week, startdatum augustus of september 2023. We bieden een jaarcontract.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening en de functie is ingedeeld in schaal 8.

Reageren
Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Carine Heinhuis, 06-83773963. Kijk voor meer informatie over friend4friend op https://stichtingpresent.nl/hilversum/acties/f4f/.

Je reactie op deze vacature zien we graag uiterlijk zaterdag 17 juni 2023 tegemoet. Deze richt je per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gesprekken vinden plaats in de periode van 20 – 28 juni 2023.

 

Lees de vacature via https://stichtingpresent.nl/hilversum/vacatures/coordinatorf4f/