Op 21 oktober 2023 organiseert Tearfund in de Basiliek in Veenendaal hét duurzaamheidsevenement GroenGelovig. Met dit opvallende, toonaangevende evenement wakkert Tearfund het verlangen naar een rechtvaardige en duurzame samenleving aan. Graag bieden we u de gelegenheid uw organisatie onder de aandacht te brengen bij de ca. 1.000 bezoekers van GroenGelovig. Zie onderstaand de mogelijkheden. Voor meer informatie of vragen stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze editie van GroenGelovig laait de liefde voor de schepping in je hart op. Voor het eerst of opnieuw. Omdat je écht leert luisteren. Niet alleen om je te bezinnen, maar ook om je te bezielen. Door de dag heen ontdek je de sleutels om te luisteren, in actie te komen en de manier om je eigen stem voor de schepping te activeren.

Het thema ‘De roep om te luisteren’ loopt als een rode draad door het programma. Het programma start om 09.30 uur en bestaat uit een plenair hoofdprogramma, praktische workshops en verdiepende colleges. Daarnaast biedt het programma veel ruimte voor ontmoeting met mensen die net als jij op zoek zijn naar een levensstijl die recht doet aan mens en natuur. We eindigen GroenGelovig rond 16.00 uur met de netwerkborrel. Zodra het volledige programma bekend is, vind je op deze pagina het overzicht.

Hoofdprogramma

Tijdens het plenaire hoofdprogramma worden al je zintuigen geprikkeld. Door inspirerende toespraken van onze hoofdsprekers, artiesten én tal van creatieve elementen. Bekijk hier de eerste namen.

Proeverijen en colleges

Na het plenaire hoofdprogramma volgt een break-outprogramma bestaande uit een divers aanbod proeverijen; korte en krachtige workshops die je concrete handvatten bieden om thuis, in je kerk of leefomgeving het verschil te maken. Afhankelijk van je interessegebied stel je je eigen keuzemenu samen. Voor de mensen die liever meer kennis vergaren bieden we tijdens iedere proeverij-ronde een verdiepende college aan.

Ontmoeting

Tijdens GroenGelovig is veel ruimte voor ontmoeting. Tussen de programmaonderdelen door en tijdens de netwerkborrel die start na afloop van het laatste plenaire hoofprogrammaonderdeel.

Link voor meer informatie en voor aanmelden: https://groengelovig.tearfund.nl/programma

Sinds 2018 is de Bethlehemkerk een groene kerk. Dat betekent dat de Bethlehemkerk zich blijvend inspant voor een groenere en betere wereld.

Wilt u meer weten, stuur dan een bericht naar ds. Aster Abrahamsen of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GroenGelovig is een initiatief van Tearfund en wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende partnerorganisaties: Kerk in Actie, Evangelische Omroep, Micha Nederland, Missie Nederland, A Rocha Nederland, ChristenUnie, GroeneKerken, CGMV, Laudato Si’Alliantie Nederland, Christelijke Hogeschool Ede en Viaa Hogeschool.