De taakgroep herijking nodigt alle leden van de Protestantse gemeente Hilversum (PgH) uit voor een impulsavond over betekenis en toekomst van de kerk.

De avond staat gepland op dinsdag 21 november en onder andere Nynke Dijkstra-Algra en Tom Mikkers leveren een inhoudelijke bijdrage. Elsbeth Gruteke heeft de gespreksleiding.

Sprekers
Wat hebben Dijkstra, Mikkers, Gruteke, Moehn en Hullegie gemeen? Nynke Dijkstra werkt als predikant in algemene dienst voor de landelijke afdeling Missionair Werk en Kerkgroei van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Zij is sinds jaren de drijvende kracht binnen de PKN van de zogenoemde missionaire ronden die plaatsvinden in het hele land.

20171030-gruteke.jpg

Theoloog Tom Mikkers kent u wellicht nog als panellid in de tv-programma’s ‘De Nieuwe Wereld’ en ‘De Tafel van Tijs’. Hij werkt sinds 2016 als programmamaker bij de Evangelische Omroep. Daarvoor was hij jarenlang algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap. In 2011 ontving Mikkers een mediaprijs voor christelijke communicatie in brede zin, vanwege vernieuwende kerkelijke projecten.

Dijkstra en Mikkers verzorgen ieder op de hun kenmerkende wijze een inleiding over het thema van de impulsavond. Wim Moehn, predikant van de Grote Kerk, en Mark Hullegie, lid van de taakgroep als zinzoeker en buitenstaander van de PgH, geven hierop een reactie.

Elsbeth Gruteke, predikant, presentator en programmamaker, leidt het gesprek.

Geloofsgesprek
In het kader van het herijkingsproces van de PgH wordt dit seizoen het geloofsgesprek gevoerd binnen alle geledingen van de wijkkerken en andere organen van de Protestantse gemeente Hilversum (PgH). De taakgroep Herijking, die deze gesprekken coördineert, omschrijft het geloofsgesprek als 'een gesprek waarin je geloof ter sprake komt. Daarbij gaat het niet zozeer om een discussie, maar om een ontmoeting van hart tot hart. Een gesprek waarin mensen delen wat hen raakt, laten zien wat ze geloven en vertellen hoe ze aankijken tegen God, Jezus en de Bijbel'.

Wijkoverstijgend
Op deze impulsavond vindt het gesprek niet plaats binnen de kaders van de eigen wijk, maar gemeentebreed. Leden uit alle wijkgemeenten van de PgH en andere belangstellenden zijn daarom van harte uitgenodigd om te luisteren en om mee te praten op dinsdag 21 november om 20.00 uur in de Diependaalsekerk, Diependaalselaan 138.

Bram Schriever, voorzitter taakgroep