Wie is Gert-Jan Jansen?

Ik ben in Almelo geboren en vrij traditioneel christelijk opgevoed en opgegroeid. In mijn puberteit begon “mijn strijd” tegen het geloof en vooral tegen de kerk en haar mensen. Veel begreep ik niet en mijn vragen werden niet bevredigend beantwoord. Na mijn studie als leraar basisonderwijs kwam ik in Hilversum te wonen en liet ik mij met mijn toemalige vrouw naar de hervormde kerk in Hilversum in de wijk Bethlehemkerk overschrijven.Het geloof in de kerk als instituut was al weg en in 1978 keerde ik de kerk mijn rug toe. Het “boze” jongetje tegen de kerk voerde de boventoon.

GertJan_Jansen.jpg

Totdat ik iemand ontmoette waar ik zeer bevriend mee raakte. We spraken vaak over het geloof en de kerk. Zij voelde haarfijn aan dat het vuurtje in mij van het geloof en vertouwen in Hem niet gedoofd was, maar het meer mijn weerstand was tegen de mensen van de kerk, dan tegen Hem. Zij opperde om een keer mee te gaan naar de Bethlehemkerk, geheel vrijblijvend. Het was een “wijs” advies. Vanaf moment één voelde ik mij thuis in, wat ik nu mag en kan noemen mijn Bethlehemkerk.Tot op de dag van vandaag ben ik haar dankbaar dat ze me heeft meegenomen naar de kerk en zie ik haar als een engel door God gestuurd. Het “boze” jongetje is niet meer. Ik voel me nu al bijna tien jaar geheel opgenomen in de gemeente en kom graag op zondag in de kerk.

Op dit moment probeer ik mij op verschillende fronten dienstbaar te maken. In de tuincommissie voor het netjes en schoonhouden van de omgeving van de kerk. Als sectiehoofd van wijk Gijsbrechtwest en als redactielid van het kerkblad Kerkbrink.

Waarom doe je op deze leeftijd belijdenis?

Onlangs vroeg dominee Jetty Scheurwater mij of ik iets wilde betekenen voor de Bethlehemkerk. Tijdens dat gesprek kwam ook ter sprake dat iemand op 3 december belijdenis wilde doen en ook gedoopt wilde worden. Voor mij een prachtig moment om aan te haken en bovenstaande bij vraag 1 geschreven tekst eindelijk een vervolg te geven. Voor God en de gemeente te willen belijden dat ik Hem wil volgen en dienen in mijn leven.

Wat betekent dit voor je?

Dat ik mijn geloof en vertrouwen in Hem bekrachtigd mag zien worden in mijn belijdeins.

Verandert dit je leven?

Mijn leven is al veranderd sinds mijn terugkeer in de kerk en deze krijgt nu een extra dimensie door belijdenis te doen. Ik ben dankbaar dat ik op mijn leeftijd dit nog kan en mag doen.

Voor wie doe je belijdenis?

Ik wil mijn verlangen om mijn doop te beamen en mijn geloof te belijden in het openbaar uit te spreken ten overstaan van de gemeente.

[zie ook Doop- en belijdenisdienst]