Mijn naam is Makbƻle Eken en ik zit in mijn tweede leerjaar van de opleiding apothekersassistente. In april mag ik samen met mijn klasgenoten vrijwilligerswerk gaan doen in Bosniƫ.

Wij gaan daar onder andere instructie geven voor het gebruik van astma medicijnen met een voorzetkamer, ook helpen we bij het uitleggen van gesprekken wanneer een patiƫnt een nieuw medicijn krijgt en hoe mensen zelfstandig hun medicatie kunnen innemen . Dit vindt plaats in een instelling met een tekort aan middelen om deze taken uit te voeren. Daarom willen wij ze graag helpen.

Wij hebben een projectgroep opgezet die richten op het verzamelen van medicatiedozen. (dit zijn weekdozen waar meerdere inname momenten op staan)  Omdat het belangrijk is dat mensen hun medicatie zelf kunnen innemen met behulp van deze dozen, in de instelling hebben ze er maar 10 terwijl er 150 mensen zijn die hiervoor in aanmerking komen.


20180205_medicatiedoos.jpg

Onze vraag is of u medicatiedozen zou kunnen doneren, zodat wij deze kunnen gebruiken in BosniĆ« voor de mensen die niet zelfstandig hun medicatie kunnen innemen. Zij willen graag zelfstandiger willen worden, alleen hebben zij hier niet de middelen voor.  Het inleveren van de weekdoos kan bij mij, of in de doos in de kerk.

Mocht u geen weekdoos hebben maar wel willen bijdragen dan kunt u geld overmaken naar;

NL83INGB 0003 9686 39 op naam van J. Koperdraat o.v.v. Medicatie dozen

Graag hopen wij dat u ons kunt helpen.