Voor "nieuwe" Nederlanders en “oude" Nederlanders is het nodig aan elkaar te wennen. Inburgering werkt naar twee kanten. De persoonlijke ontmoeting schept de mogelijkheid van wederzijdse verrijking. Elkaar de hand schudden, elkaars stem horen, elkaar verhalen vertellen; het contact van mens tot mens maakt ons tot een samenleving. Gescheiden optrekken leidt gemakkelijk tot uitsluiting en onvrede. Gezamenlijk verder gaan, met respect en waardering over en weer begint met elkaar te leren kennen.
Daarom is Kerken in Actie de “Tafels van Hoop” gestart: maaltijden waarbij “nieuwe" en “oude” Nederlanders elkaar ontmoeten. En in Hilversum vindt er zo’n maaltijd plaats in de Bethlehemkerk op dinsdag 9 oktober. De opzet is dat ieder zelf bereid eten meeneemt, verder is de toegang gratis.
Het thema van deze Maaltijd is: ‘Gastvrijheid’.
Met de maaltijd en de meegebrachte spijzen bewijzen we elkaar gastvrijheid. Maar hoe werkt gastvrijheid eigenlijk in verschillende culturen?
We nodigen je uit om iets met de anderen te delen uit de eigen cultuur, dat samenhangt met het ontvangen van gasten. Wat zijn daarbij de gewoonten en gebruiken die je meegenomen hebt uit het land van je (voor)ouders?

• Geef je een hand, maak je een buiging,
  • geef je je gasten te drinken en te eten?
  • Brengen de gasten een cadeautje mee?
  • Gaat de TV uit of blijft die aan?
  • Blijven de kinderen erbij en mogen die meepraten?
  • Bid je bij het eten?
  • Wordt er muziek gemaakt?

Kun je hierover in 10 minuten iets laten zien of iets vertellen, kun je het uitbeelden, wil je een filmpje vertonen of deel je een stukje muziek uit eigen land of erover vertellen of dingen laten zien of wat dan ook? Wat je doet is aan jou, alles is goed. Geef dit dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een korte omschrijving van wat je wilt gaan doen.

Je bent ook zonder het bovenstaande van harte welkom.
Als je wilt komen, meld je dan ook door een berichtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
We zien er naar uit om elkaar op dinsdag 9 oktober te ontmoeten!

Wanneer: dinsdag 9 oktober 2018, tijd 18:00 uur, locatie: Bethlehemkerk (Hilversum, hoek Loosdrechtse weg en Diependaalse laan)

Download hier  de flyer met alle informatie