Interreligieuze/multiculturele ontmoeting tussen nieuwe Nederlanders en Nederlanders op dinsdag 9 oktober in de Bethlehemkerk.

Thema van deze avond was: Gastvrijheid.

Ongeveer 65 mensen bevolkten spoedig de kerkzaal na 18.00 uur. Heerlijk eten werd er meegebracht en in buffetvorm opgediend. Aan de diverse tafels werden stoelen bijgeschoven om ieder van een plek te voorzien.

Dankzij Henk en Margreet Koster werden de gesprekken en interviews in goede banen geleid.

Onder de gasten een aantal Syriërs, Eritreeërs, en Iraniërs; inmiddels al goed geïntegreerd in Nederland maar toch ook zoekend naar aansluiting en praktische hulp. Zij stelden zichzelf voor en vertelden over gastvrijheid in de cultuur van herkomst. En Nel en Elly beeldden heel reëel uit hoe wij hier contact maken met elkaar, elkaar uitnodigen via de agenda en bij elkaar op visite zijn voor een kopje koffie met een koekje.

Op de vraag waar behoeftes liggen kwamen de nieuwe Nederlanders met diverse antwoorden: b.v. hulp bij de taal of creatieve en praktische hulp i.v.m. het opstarten van een cateringbedrijfje en behoefte aan meer contact. Aan het eind van het samenzijn waren er diverse onderlinge afspraken gemaakt en contactgegevens uitgewisseld.

Een interactieve en gezellige avond met ruimte voor goede gesprekken, kennismaken en netwerken.

Deze avond is georganiseerd in samenwerking met Aandacht Helpt.  Met dank aan koster Trinette, en alle aanwezigen waaronder gemeenteleden, parochianen, buurtgenoten en diverse coördinatoren vanuit de gemeente Hilversum.

Commissie Kerk en Buurt Bethlehemkerk