Deze Advents -en Kerstperiode zijn er twee nieuwe exposities in de Bethlehemkerk.

Iconen en gedichten van de hand van Henk van ter Meij en de wintervitrine met sierraden van Bep Kroos.

Henk van ter Meij

Iconen vind ik fascinerend; ik wilde het zelf ook wel eens proberen, maar ja, een icoon maak je niet zomaar. Daarom besloot ik ze in de naïeve schilderstijl te schrijven: veel kleur, perspectief bestaat eigenlijk niet. Bij het maken werd ik als een kind zo blij, wat prima bij het kerstfeest  past. Van elke icoon spat de kleur af. De kleuren heb met opzet niet gemengd: ongecompliceerd, direct en oprecht. Tijdens schilderles werd me op het hart gedrukt niet te veel goud te gebruiken, maar ach, een kind let daar niet op...

Voor de iconen heb ik acrylverf op papier gebruikt, dat vervolgens op panelen is geplakt; simpel, maar doeltreffend.

Ik wilde graag tekst op de iconen hebben, daarom koos ik voor evangeliefragmenten in de Statenvertaling, de vertaling waar ik groot mee ben geworden en die me een enorme woordenrijkdom en stijlgevoel heeft gegeven. Die gebruikt ik dan weer voor de gedichten, die beschouwend van aard zijn en bedoeld om je te laten nadenken. Ik hoop dat je van beide geniet de komende kersttijd. Henk van ter Meij

Bep Kroos

In de hal voor de kerkzaal staat een mooie vitrine die altijd is gevuld met zeer uiteen lopende mooie dingen. Een aantal weken geleden werd er aan mij (Bep) gevraagd of ik de vitrine ook eens wilde vullen met wat ik zo al maak.
Het zijn vogels, een egel, tulp, armbanden, halskettingen, broche samen met kralen verwerkt. Gemaakt van fietsbanden, kralen en broche van zelf hardende klei maar ook kralen van fimoklei (die je moet afbakken) en dan verwerkt met andere kralen tot halskettingen. Er is een mogelijkheid tot kopen na afloop van de presentatie. Met vriendelijke groeten Bep Kroos.