Zoals U ongetwijfeld weet, vormen naburige gemeenten van de Protestantse Kerk in Nederland een samenwerkingsverband dat classis heet. Tot vorig jaar hadden we er daarvan 76. Uw gemeente behoorde bij de classis Hilversum.

Van 76 classes naar 11
Sinds het veranderingsproces ‘Kerk 2025’, dat vorig jaar zijn definitieve beslag heeft gekregen en dat onze Protestantse kerk moet terugbrengen naar de basis (Back to basics),zijn de classes naar ruwweg de provinciegrenzen samengevoegd tot een elftal en behoort uw gemeente tot de classis Noord-Holland. De classispredikant van onze provincie is ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar.

Afvaardiging
Vier afgevaardigden uit de voormalige classis Hilversum vertegenwoordigen uw gemeente in Noord-Holland, te weten: ds. Evert-Jan van Katwijk (Nederhorst den Berg), mevr. Hieke van Eijk (Bussum), mevr. Dittie Rebel (Huizen) en dhr. Hans Boesveld (Bussum).

Protestantse ring Hilversum

Om de vroegere classicale betrokkenheid niet te verliezen, vormen de gemeenten van de oude classis nu samen een Ring. In deze Ring staat de ontmoeting met elkaar centraal; ontmoeting om met elkaar in gesprek te gaan, van elkaar te leren, elkaar te ondersteunen en te bemoedigen.

De gemeenten die bij uw Ring horen zijn: Hilversum, Weesp-Driemond, Muiden, Muiderberg, ’s-Graveland, Kortenhoef, Nederhorst den Berg, Laren-Eemnes, Blaricum, Naarden, Huizen, Bussum en de Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi.

Het plan voor de ring Hilversum is om twee keer per jaar een ontmoeting te organiseren; één voor de kerkenraden en één voor alle gemeenteleden.

U krijgt hiervoor te zijner tijd een uitnodiging en wij hopen van harte u dan te ontmoeten.

Met hartelijke groet van Uw afgevaardigden,

Ds. Evert-Jan van Katwijk, Hieke van Eijk, Dittie Rebel, Hans Boesveld

ds. Evert-Jan van Katwijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0294-251230