In het buurt-en kerkhuis Bethel in Den Haag wordt sinds 26 oktober een voortdurende kerkdienst gehouden. Het doel is om via dit kerkasiel rust en veiligheid te bieden aan het gezin Tamrazyan en om tijd en ruimte te creëren voor een gesprek met de overheid over een menselijke oplossing voor kinderen die het slachtoffer worden van de huidige toepassing van de zogenoemde kinderpardon-regeling.
Voor de invulling van deze onafgebroken kerkdiensten worden voorgangers uit het hele land gevraagd en inmiddels hebben velen hieraan gehoor gegeven.
Van dinsdagavond 18 december  22.00 uur tot woensdagmorgen 2.00 uur zullen ds. Erik van Halsema en ds. Heleen Weimar voorgaan.
Iedereen is van harte welkom om mee te gaan naar Den Haag en deze vieringen bij te wonen.
Het adres van Buurt-en-kerkhuis Bethel is: Thomas Schwenckestraat 30, 2563 BZ Den Haag.

Zaterdag 1 december was in het televisieprogramma Nieuwsuur een reportage over het buurt- en kerkhuis Bethel, Het geeft een goed inzicht wat het kerkasiel precies inhoudt. https://www.npostart.nl/nieuwsuur/01-12-2018/VPWON_1290436.

Scriba Algemene Kerkenraad
Protestantse Gemeente Hilversum