In het buurt-en kerkhuis Bethel in Den Haag wordt sinds 26 oktober 2018 een voortdurende kerkdienst gehouden. Het doel is om via dit kerkasiel rust en veiligheid te bieden aan het gezin Tamrazyan en om tijd en ruimte te creëren voor een gesprek met de overheid over een menselijke oplossing voor kinderen die het slachtoffer worden van de huidige toepassing van de zogenoemde kinderpardon-regeling. Voor de invulling van deze onafgebroken kerkdiensten worden voorgangers uit het hele land gevraagd en inmiddels hebben velen hieraan gehoor gegeven.

Ds. Jurjen Zeilstra en ds. Jetty Scheurwater (Bethlehemkerk) zullen in de Bethelkerk in den Haag voorgaan op vrijdag 11 januari van 20.00u tot 24.00u. In november gingen vanuit Hilversum vanuit de Kapel Tom Rijken samen met Annie Schalkwijk voor. In december gingen ds.Erik van Halsema en ds. Heleen Weimar vanuit de Regenboogkerk voor in de Bethel. Nog eerder ging Kay Tervoorne vanuit Vitamine G voor in Den Haag.

Iedereen is van harte welkom om mee te gaan naar Den Haag en deze vieringen bij te wonen.

Het adres van Buurt-en-kerkhuis Bethel is: Thomas Schwenckestraat 30, 2563 BZ Den Haag.

Zaterdag 1 december was in het televisieprogramma Nieuwsuur een reportage over het buurt- en kerkhuis Bethel, Het geeft een goed inzicht wat het kerkasielprecies inhoudt. https://www.npostart.nl/nieuwsuur/01-12-2018/VPWON_1290436.

Iedereen is van harte welkom ter ondersteuning.

Met vriendelijke groet,

Jan Verdam