Komende zondag 13 januari 2019 zal de dienst in de Bethlehemkerk in het teken staan van duurzaamheid en zorg voor de schepping. We zullen bidden voor de aarde en haar bewoners. In de tekstgedeelten zullen we zoeken naar een richting om te gaan in deze veelzijdige problematiek, welke woorden worden ons daarvoor aangereikt? Aan de Tafel van de Heer zullen we met elkaar iets kunnen proeven van de wereld die God voor ogen heeft, en de vergeving en heling die ons wordt aangereikt.

Na de dienst zal een bord worden onthuld die laat zien dat wij ons willen inzetten voor een ‘Groene Kerk’. Een proces dat nooit af is, maar waarin we in het verleden stappen hebben gezet en waarvoor we ook dit jaar weer stappen willen zetten. Daarmee is dit moment zowel een feest, als een oproep.

Het beloofd een inspirerende bijeenkomst te worden, waarbij we de goedheid van de Schepper zullen vieren en ons mogen laten aansporen tot zorg voor deze planeet. Bent u erbij?

Op maandag 14 januari 20.00 uur zal prof. dr. Sybren Drijfhout een Kapellezing houden over het klimaat. Hij spreekt vanuit een wetenschappelijke invalshoek, maar met een profetische visie. Hij betrekt ook de hedendaagse profeet en geschiedschrijver Noah Harari in zijn betoog. Ja, hoe staat het er met ons Nederland over enkele honderden jaren voor? Houden wij onze voeten droog met de verhoging van de zeespiegel?

20190107 groene kerkSybren Drijfhout werd in 2015 benoemd als bijzonder hoogleraar Dynamica van het Klimaat. Zijn leerstoel, de Buys Ballot Leerstoel, is een van de bijzondere leerstoelen van Natuur- en Sterrenkunde. Drijfhout is een toponderzoeker op het gebied van de klimaatdynamica en is tevens hoogleraar Fysische Oceanografie aan de Universiteit van Southampton. Daarnaast is hij verbonden aan het KNMI.

De Kapel
’s-Gravelandseweg 144