Donderdag 17 januari 2019 is Nieuw Zuiderheide geopend met de opening van het nieuwe gebouw Alba. De opening vond plaats door het ophangen van 4 foto's van het heideplantje Alba, waar het pand naar is vernoemd.

De nieuwbouw van Amaris Zuiderheide maakt deel uit van de woonwijk Nieuw Zuid in zuidwest Hilversum. Een levendige wijk voor jong en oud. In dit nieuwe woongebied komen 200 moderne appartementen verdeeld over vijf woongebouwen. In twee van de vijf gebouwen, Rubina en Alporti, verleent Amaris in de toekomst 24-uurs zorg.

De bouw van Nieuw Zuid verloopt voorspoedig. De appartementen van Rubina komen beschikbaar in april 2019. Alporti wordt opgeleverd in 2021. De bewoners die in aanmerking komen voor Alporti worden tijdelijk gehuisvest in Alba. Alba is geopend op donderdag 17 januari 2019. De gebouwen heten AlbaRubinaSaphiraAlporti en Volante en zijn vernoemd naar heideplanten waar de omgeving rijk aan is. Net als de heideplanten verschillen de gebouwen in vorm, kleur en uitstraling.

In het voorjaar wordt het gebouw Rubina geopend met een winkeltje en met een restaurant. In Alba is geen gemeenschappelijke ruimte voor alle bewoners. Op iedere verdieping is een gemeenschappelijke woonkamer en keuken waar in het kader van ‘kleinschalig wonen’ van alle bewoners wordt verwacht dat ze als deel van de dagbesteding huishoudelijke klusjes doen.

Twee foto's met afbeelding heideplantje Alba opgehangen door medewerker

Twee foto's met afbeelding heideplantje Alba opgehangen door bewoner.

Fraai uitzicht vanaf de nieuwe appartementen op de Groene Bethlehemkerk en haar zonne energie panelen.

Fraai uitzicht vanaf de nieuwe appartementen op de Groene Bethlehemkerk.

Bron: Bethlehemkerk freelance MK razende reporters