De vergadering van de kerkenraad van de Regenboogkerk van 24 januari begon met een bezoek van Theo van Halsema. Zijn vader, Hans van Halsema, had een bijzondere pentekening in bezit, gemaakt door Bob Pestman. De tekening toont de drie kerken waar menigeen van ons zich mee verbonden weet, de Zuiderkerk, Torenlaankerk en Regenboogkerk. Het was dan ook de wens van Hans dat de pentekening een plek in de Regenboogkerk zou krijgen. Theo vertelde hoe de tekening altijd goed zichtbaar in de werkkamer van zijn vader hing en veel voor hem betekende. Jurjen memoreerde aan de tijd dat Hans voorzitter was van de kerkenraad ten tijde van de sluiting van de Zuiderkerk en benadrukte hoe Hans zich met hart en ziel heeft ingezet voor het hele proces. Dat leidde uiteindelijk naar de bouw van onze  Regenboogkerk. Met dank aan Theo en zijn familie werd de tekening door de voorzitter in ontvangst genomen met de belofte dat er een mooi plekje voor in de kerk gezocht zal worden.

20190124 Theo

Bovenstaande tekst is overgenomen van de website van de Regenboogkerk