Leerhuis in de veertigdagentijd: St John Passion van James MacMillan

De St. John Passion van de Schotse componist James MacMillan (geboren 1959) verschilt in vele opzichten van de Johannes Passion van J.S. Bach. Waar Bach koralen uit de Lutherse eredienst invoegde in het lijdensverhaal, laat MacMillan Latijnse teksten uit de RoomsKatholieke liturgie klinken. Bij MacMillan is er maar één solist, Christus; de andere rollen worden door een groot koor vertolkt en die van de evangelist door een klein vertellerskoor.

In dit leerhuis lezen we de teksten in de verschillende talen zorgvuldig en luisteren vervolgens naar de muziek; naar sommige fragmenten meerdere malen. Op deze wijze bereiden we ons voor op Goede Vrijdag en Pasen.

Het leerhuis, geleid door Wim Kloppenburg en ds. Heleen Weimar, wordt gehouden in de Regenboogkerk, maar is bedoeld voor alle gemeenteleden van de Protestante Gemeente. Data en tijd: de dinsdagavonden 19 maart en 2, 9 en 16 april, van 20.00 tot 22.00 uur. Opgeven vóór 1 maart, bij Heleen Weimar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-13616708)