Zondag 10 februari aanstaande opent de Kapel haar deuren voor een Diner Pensant over Vrijheid. Want vrijheid is anno 2019 minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Vrijheid staat onder druk. Tijd voor een culturele en culinaire avond in de Kapel met boeiende lezingen, goede gesprekken, muzikale optredens en natuurlijk lekker eten. 

“Ik bepaal zelf hoe ik mijn leven inricht”, horen we mensen vaak zeggen in deze tijd. Hoe komt het dat deze woorden steeds minder vanzelfsprekend klinken ?  Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Hilversum dekt de tafels om hier met elkaar over in gesprek te gaan tijdens een Diner Pensant. We praten met elkaar over de betekenis van vrijheid en de nieuwe betekenissen van vrijzinnigheid en humanisme.

Met bekende sprekers uit de wereld van filosofie en levensbeschouwing, onder wie Welmoed Vlieger ( filosofe en publiciste ), Enis Odaci ( voorzitter Humanislam ) en Laurens ten Kate ( bijzonder hoogleraar vrijzinnige religiositeit en humanisme, Universiteit voor Humanistiek Utrecht ). Uiteraard gaan ook zij met de tafelgasten in gesprek. Het geheel van de avond staat onder leiding van Wies Houweling ( algemeen secretaris van Vrijzinnigen Nederland ). Het programma wordt opgeluisterd met een muzikaal optreden.

Datum: Zondag 10 februari 2019
Tijd: 17.00 – 21.00 uur
Plaats: De Kapel,  ’s Gravelandseweg 144 , Hilversum. 

Entree € 25,- per persoon, graag overmaken op rekening nummer t.n.v. VGH  Hilversum, NL47 ABNA0453205054 onder vermelding ‘Diner Pensant’.

Reserveren bij Tom Rijken
Tel. nr.  06-22517565
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.