Op zondag 10 februari begint de serie ontmoetingsbijeenkomsten 2019. Sectie Kerkelanden is dit jaar het eerst aan de beurt. Stiekem had ik verwacht dat we deze serie al wel met z’n tweeën zouden doen, mijn nieuwe collega en ik, maar van de beroepingscommissie nog geen nieuws (bij het inleveren van deze kopij begin januari 2019). We wachten geduldig af en gaan samen gewoon door. Ons jaarthema ‘Een goed gesprek’ nodigt vooral uit om in gesprek te gaan over wat ons bezielt en bezig houdt. Het leven van de gemeente van Christus gaat om drie relaties. Onze relatie met God/Jezus, onze relatie met elkaar en onze relatie met de wereld/de medemens ver weg en dichtbij.

Twee thema’s springen er dan uit in dit seizoen. ‘Wat ons bezielt’ gaat over taal en woorden vinden om met elkaar, maar ook mensen uit onze omgeving, te delen in wie we vertrouwen hebben, waar we op hopen en waar liefde ons toe drijft. De mensen ‘in de buurt’, wat maakt het uit dat de Bethlehemkerk in hun midden staat? Hebben we een boodschap voor de buurt? Of beter een boodschap aan de buurt? Wat delen we met de buurt?

Het tweede thema dringt zich aan ons allemaal op, gelovig of niet: duurzaamheid. We hebben alle reden om ons zorgen te maken over leefomgeving en klimaat. We willen ons daar als leden van de gemeente van Jezus Christus mee bezig houden. We zijn een ‘groene kerk’. Hoe kunnen we elkaar inspireren en bemoedigen om dat groene kerk inhoud en betekenis te geven?

Het programma ziet er als volgt uit:

De data van alle ontmoetingsbijeenkomsten:

10 feb sectie Kerkelanden

24 feb sectie Gijsbrecht-West en Staatsliedenkwartier

3 mrt sectie Buitenwijkers

17 mrt sectie Zeeheldenkwartier

U krijgt een persoonlijke uitnodiging voor de bijeenkomst van uw sectie. Als u niet in gelegenheid bent om die bij te wonen, kunt u zich aanmelden voor een bijeenkomst van een andere sectie. Neem daarvoor contact op met het hoofd van uw sectie, die kan u doorverwijzen.

Ds Jetty Scheurwater