Op woensdag 6 maart start de Veertigdagentijd en leven we week na week toe naar Pasen, feest van een nieuw begin.

Kerk in Actie start een vastenactie (www.kerkinactie.nl/vasten). Veel mensen zullen de uitdaging aangaan om 40 dagen lang minder te eten, minder te drinken, minder tv te kijken, minder auto te rijden of wat dan ook als een uitdaging wordt beschouwd.

Na de eerste drie ontmoetingsmiddag in de Bethlehemkerk zijn een paar gemeenteleden ook een individuele challenge aangegaan.

Bij de leeshoek achterin de kerk kun je jouw uitdaging opschrijven.

Ik hoop tijdens de diensten in de Veertigdagentijd enkele gemeenteleden te vragen naar hun motivatie en hoe het hun vergaat.

Inspiratie nodig? Op https://verhalen.trouw.nl/duurzame100/ vind je heel verschillende video’s.

Ook onze eigen gemeentegroep ‘Midden in het Leven’ heeft een top 5 ideeën:

• Inkoop boodschappen
  • Minder snel zaken vervangen die nog OK zijn
  • Delen van bijv. (machinale) apparaten met buren
  • Geen eten verspillen
  • Rundvlees van het menu schrappen
  • Water drinken i.p.v. fris/flessendrank

Ds. Jetty Scheurwater