De vitrinekast is weer gevuld met nieuw werk. Dit keer glaskunst van Angela ten Braak

In 2013 kwam ik via een workshop in aanraking met glas, en was meteen verkocht door dit fascinerende materiaal. Sindsdien heb ik een aantal workshops gevolgd en houd me nu vooral bezig met het fusen van glas.

Glasfusing is het versmelten van verschillende stukken glas tot een nieuw geheel. Dit gebeurt in een speciale elektrische oven op een temperatuur tussen 600 en 850 graden. Het glas dat ik gebruik wordt speciaal gemaakt voor het glasfusen. Ook verwerk ik in mijn objecten glas dat ik zelf gekleurd heb door middel van diverse technieken, zoals perstechniek en vloeiblok technieken.

Voor het verwerken van het glas gebruik ik diverse soorten snijmessen van diamant, een speciale glasboor, een diamantzaag en verschillende soorten breektangen. Het glasfusen biedt mij de mogelijkheid om verschillende kleuren met elkaar te versmelten en te laten vervloeien.

Na de eerste stook is het werk tweedimensionaal. Voor een driedimensionaal object laat ik het paneel nogmaals in de oven slumpen in een mal van keramiek of rvs.

20190228 glaskunst van Angela