Komende zondag, 10  maart 2019, is de eerste zondag in de veertigdagentijd. Het verhaal dat centraal staat vertelt ons over Jezus die de woestijn in gedreven wordt, en daar op de proef wordt gesteld. De veertigdagentijd kan voor onszelf ook een beproeving zijn, omdat we bijvoorbeeld een uitdaging aangaan. Vanuit dit verhaal zullen we kijken naar onze eigen beproevingen vanuit het thema: afzien is vooruitkijken.

In deze dienst zal ook het project van de kinderverteldienst in de veertigdagentijd starten. Het project gaat over het maken van een nieuw begin, en alle dingen die je daarvoor nodig hebt. Komende zondag zal blijken hoe belangrijk en hoe moeilijk het kan zijn om keuzes te maken. Maar goed kunnen kiezen, is een belangrijk ingrediënt om een nieuw begin te maken. Ben jij erbij?

We zullen in de dienst ook stilstaan bij de Klimaatmars die in Amsterdam gehouden wordt. Een deel van onze gemeente zal naar deze mars toe gaan. Vanuit Hilversum verzamelen gemeenteleden zich om 11 uur op Hilversum CS, om zo samen de trein naar Amsterdam te nemen. Meld je aan bij Corné van Zandwijk en Piet Meindertsma voor meer informatie.

Wilt u eigenlijk meedoen, maar bent u niet in de gelegenheid om naar Amsterdam af te reizen, dan bent u ook van harte welkom om aan te sluiten bij Wandelen met Maria komende zondagmiddag. Zie voor details de aankondiging in de kerk.

Ds Maarten Hameete, predikant Bethlehemkerk, Hilversum