Voor het eerst bij Cantate op de Brink een passie van Johann Sebastian Bach. Op zaterdagmiddag 23 maart klinkt om 16u30 in de Grote Kerk aan de Hilversumse Kerkbrink het eerste deel van de Johannes Passion. Gelouterde solisten voeren het meesterwerk uit samen met zangers uit de Nederlandse Händelvereniging en het orkest van Cantate op de Brink. Dit alles onder leiding van Harry van Berne. De toegang is vrij met een collecte na afloop.

20190306 Cantate op de Brink

Het eerste deel van Bachs Johannes Passion bevat 20 onderdelen, waaronder het beroemde openingskoor ‘Herr, unser Herrscher’ en sluit af met de wonderschone koraal ‘Petrus, der nicht denkt zurück’. Voor de meeste bezoekers behoeft de Johannes Passion geen toelichting. Heeft u deze passie echter nog niet eerder live gehoord, dan is deze cantatevesper een uitgelezen kans om kennis te maken met het prachtige eerste deel.

Gelouterde solisten
Solisten: Marjon Strijk, sopraan; Elsbeth Gerritsen, alt; Steven van Gils, tenor en evangelist en Daniël Hermán Mostert, bas. Het koor bestaat uit zangers van de Nederlandse Händelvereniging. Enkele van hen verzorgen ook de kleinere solopartijen uit de passie. Eerder werkte de Händelvereniging mee aan Cantate op de Brink bij de drukbezochte uitvoeringen van delen van Händels Messiah.
Het eerste deel van de Johannes Passion duurt een kleine 60 minuten. Meer informatie over deze bijzondere cantatevesper alsook het programma voor het gehele seizoen kunt u vinden op de website van Cantate op de Brink (www.cantateopdebrink.nl) of volg Cantate op de Brink op facebook.

Zaterdag 23 maart 2019 – Johannes Passion, deel 1 (BWV 245) van J.S. Bach – Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum – 16u30  tot 17u30 – toegang vrij, collecte na afloop.

Meer informatie op
www.cantateopdebrink.nl.