Zondag 10 maart 2019 liepen tienduizenden de klimaatmars door de stad. De start voor de Groenekerken was in Dominicuskerk met een gezamenlijke opening en gebed rond 12:30.

20190310 KlimaatMars01

Als Hilversumse Groenekerkengroep waren we op de ochtend vanaf Hilversum CS vertrokken. Onze geplande trein viel uit en de andere trein misten we doordat de groep nog niet compleet was. We kwamen aan in een natte hoofdstad.

20190310 KlimaatMars01A

Vanaf Amsterdam CS waren we in 10 minuten bij de Dominicus kerk, waar de viering al begonnen was. We waren tijdig binnen voor de zegen van ds René de Reuver, scriba van de protestantse kerk Nederland. Na een kop koffie en een sanitaire stop liepen we naar de Dam. Het protest begon rond 13:00 uur op de Dam. Op de Dam werden we ook weer verenigd met een aantal anderen uit Hilversum die de trein gemist hadden en rechtstreeks naar de Dam waren gemarcheerd.

20190310 KlimaatMars02

Van de Dam liepen we via het Rokin, de Vijzelstraat en Vijzelgracht naar het Museumplein. We liepen achter een groot spandoek van de Groene Kerken aan. Zo konden we goed laten zien, waar wij voor staan: "Naar een leefbare wereld voor onze (KLEIN-) kinderen!" Daarnaast was het ook heel praktisch, als iemand te ver voor of achter liep kon je elkaar zo eenvoudig terug vinden.

20190310 KlimaatMars03

De tocht eindigde op het museumplein. Op het museumplein ontmoeten we anderen uit Hilversum, zoals de groep bezorgde grootouders voor het klimaat. Inmiddels was iedereen nat geworden en waren vooral de handen erg koud geworden.

20190310 KlimaatMars04

Vanaf museumplein zijn we naar het Leidseplein getrokken en daar warme chocomelk met slagroom gedronken. Daar warmden we weer een beetje van op. Vervolgens hebben we de nieuwe metrolijn naar Noord genomen, de metro stopt rechtonder Amsterdam CS.

20190310 KlimaatMars05

Rond half zeven waren we weer op Hilversum CS, voor een laatste fietstocht door de regen ...