Vanuit de wijkkerkenraad maart 2109

1) Vrijwilligers gevraagd

We zijn een actieve en dynamische gemeente. En als we dit willen blijven dan zijn helpende handen en meedenkers hard nodig. We constateren dat er soms taken blijven liggen en we merken dat er behoefte is aan meer ondersteuning op verschillende terreinen om het geheel nog wat soepeler te laten verlopen.

Daarom willen we regelmatig een taak onder ieders aandacht brengen via de ‘Vacature van de maand’.

Dit kan een taak zijn waarvoor iemand in het ambt bevestigd moet worden en soms zijn het taken waarbij dat niet nodig is.

In ieder geval is iedereen nodig om met elkaar die actieve gemeente te blijven die we graag willen zijn.

VACATURE VAN DE MAAND

De vacature van de maand maart is:     coördinator communicatie.

Deze verbinder coördineert de uitwisseling van berichten vanuit de taakgroepen met de contactpersonen van de verschillende communicatielijnen.

Een taakgroep is bv de liturgische werkgroep, de diaconie, een commissie enz.

Bij de communicatielijnen denken we aan het beam-team, de nieuwsbrief, de website, de Kerkbrink,  facebook, de Wegwijzer, Rondom de Bethlehemkerk maar ook aan de diverse wijkkranten in Hilversum Zuid.

Het uiteindelijke doel is om alle gemeenteleden zo optimaal mogelijk op de hoogte te brengen, uit te nodigen en te inspireren.

Wie wil deze verbinder zijn, deze coördinator communicatie?

Graag informeren bij Paul-Dirk van Buuren, Annemarie de Groot of Bonny Rem-Veldstra.  Of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2) Beroepingsproces

De leden van de beroepingscommissie zijn doorgegaan met hun taak en zullen de wijkkerkenraad en de gemeenteleden zodra er nieuws is op de hoogte brengen van hun bevindingen.

3)Voorstel Protestants Hilversum één jaarthema.
De wijkkerkenraad stemt in met het breed gedragen voorstel vanuit het Ministerie van Predikanten om in het seizoen 2019-2020 aan de slag te gaan met één PgH breed jaarthema. ‘Gemeenschappelijkheid’, ‘verbinding’, ‘bredere samenwerking’ zijn hierin van betekenis. De Algemene Kerkenraad ondersteunt dit voorstel van harte. ‘Over thema en inhoudelijke voorstellen horen we te zijner tijd meer.

Met een vriendelijke groet,

Bonny