Alzheimer Cafe Hilversum en Wijdemeren

Het Alzheimer Café Hilversum is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Naast de onderlinge contacten en gesprekken staat er ook iedere keer een thema centraal, wat door een deskundige inleider wordt verzorgd. Voor informatie en vragen zijn er deskundigen aanwezig, alsook een uitgebreide informatietafel. 

 Datum :              de  2e woensdag van de maand 

Tijd :                      19.30–21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur).

Plaats :                 Wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg 399a, Hilversum

(parkeren, entree en het eerste kopje koffie/thee zijn gratis)

Informatie :        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    06-2095.1875   

  

Programma woensdag 10 april

Geheugenpoli

Wanneer je vergeetachtig wordt roept dit bij de familie/mantelzorger vaak vragen op. De huisarts kan de cliënt voor nadere diagnostiek doorverwijzen naar de geheugenpoli. Op één dag vindt hier onderzoek plaats door een team van specialisten. Wat onderzoeken ze en met welk doel? Een medewerker van de geheugenpoli licht toe hoe er gewerkt wordt en gaat in op uw vragen. Gastspreker Caroline Tielkes, psycholoog Gezondheidszorg Tergooi

En alvast voor de volgende keren:

 Woensdag 8 mei

Zolang ik er ben

“Hoe doe je dat, leven met dementie?” Erik Zwiers volgde zes mensen met dementie in hun dagelijks leven en schreef hier het boek “Zolang ik er ben” over. Hoe geef je vorm aan een veranderend leven en welke maatschappelijke tegenwerking wordt daarbij ervaren. Hoe ga je om met onbegrip, pijn en verdriet. Een waardig leven met dementie ligt in een sociale benadering van dementie en het samen-doen van zowel zorgprofessionals als naasten. De kloof tussen mensen die succesvol zijn en zij die niet meer mee kunnen komen wordt groter. Hoe komen we dichter bij een dementievriendelijke samenleving? Gastspreker: Erik Zwiers, journalist.

Woensdag 12 juni

Alleenstaand en dementie 

Tegen welke zaken loop je aan als je alleenstaand bent en te maken krijgt met dementie?

Waar moet je zelf of je omgeving extra alert op zijn als er geen partner in de directe omgeving is? Welke mogelijkheden voor ondersteuning en/ of hulp zijn er zodat je zo goed mogelijk thuis kan blijven functioneren? Miriam van Aertsbergen casemanager dementie, heeft ervaring met begeleiden van alleenstaanden met dementie en is deze avond de gastspreker.

Gert Bos   06-19227082      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

sociaal werker / buurtwerk Hilversum Zuid
maandag + dinsdag + woensdagavond + op afspraak 

buurtwerk Hilversum Zuid, Zorgnetwerk Zuid, activiteiten voor senioren,

mensen met een beperking, buurtbewoners Hilversum Zuid, eenzaamheid,

Alzheimer Cafe,  Buurthuis de Lelie - zaken, vrijwilligers.

Voor veel informatie : www.hilversumzuid.nl

De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91, 1214 JB Hilversum.

Wijkinformatiepunt en buurtkamer, 035-7504123

(evt. 035-6231100 , Versa Welzijn)