Zaterdagmiddag 18 mei klinkt in de Grote Kerk te Hilversum de cantate ‘Christ unser Herr zum Jordan kam’ van Johann Sebastian Bach.

Deze cantate wordt uitgevoerd door drie solisten, het orkest Cantate op de Brink en Kamerkoor Akkoord. Het geheel staat onder leiding van Cees van der Poel. 

‘Christ unser Herr zum Jordan kam’ zijn de eerste woorden van het dooplied van Maarten Luther dat aan deze cantate ten grondslag ligt. De koraalmelodie komt terug in elk deel van het zevendelige werk. De rivier de Jordaan neemt in de cantate een centrale plaats in. Het water dient voor de doop, staat symbool voor het bloed van Christus en voor de tranen van de menselijke zondaars. Op verschillende plaatsen speelt Bach muzikaal met het water van de Jordaan.

Het orkest bestaat uit strijkers, twee hobo d’amore’s en continuo, een voor Bach gebruikelijke cantate-bezetting. De solist-rollen zijn voor Eske Tibben (alt), Falco van Loon (tenor) en Jasper Schweppe (bariton). Charlotte van der Leest verzorgt een korte toelichting op de cantate.

Plaats en tijd: Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum,  16.30 tot 17.15 uur.
De toegang is vrij, met een collecte na afloop.

Meer informatie op www.cantateopdebrink.nl en op de facebookpagina van Cantate op de Brink.