Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Aster Abrahamsen-den Bok. Dit najaar zal ik in de Bethlehemkerk bevestigd worden als predikant naast ds Jetty Scheurwater.

In juli vorig jaar mocht ik komen preken in de Bethlehemkerk. Ik weet nog dat ik toen dacht: ‘wat een leuke kerk en gemeente, en dat zo dicht bij mijn huis. Stel je voor dat ik daar zou werken…!’. Wie had gedacht dat ik ongeveer een jaar later een beroep zou krijgen vanuit deze gemeente?

De uitdaging in predikant zijn ligt voor mij in de vraag hoe verschillende mensen (individueel, maar ook als gemeenschap) God kunnen leren kennen en hun leven met Hem kunnen vormgeven. Ieder mens en iedere gemeenschap en gemeente heeft een eigen manier van geloven, een eigen manier van zoeken naar verbondenheid met elkaar en met de Ene.

Afgelopen 6 jaar ben ik predikant in Tienhoven geweest en zochten we daar samen naar wat ons verbindt in geloof en hoe we omgaan met de verschillen.

Drie jaar geleden zijn mijn man Tijmen en ik van Utrecht naar Hilversum verhuisd, samen met onze oudste dochter Mette (nu 4 jaar). In Hilversum werden Tirza (nu 2 jaar) en Tomas (6 maanden) geboren. 

Ik zie er naar uit om in Hilversum te gaan werken. De Bethlehemkerk lijkt me een veelzijdige en uitdagende gemeente, en ik ga graag met u op zoek naar God, geloof en zingeving. Ook ben ik zeer nieuwsgierig naar de samenwerking met andere kerken in Hilversum.

Op 13 oktober zal ik intrede doen en ik hoop u dan of daarna te ontmoeten.

Ds Aster Abrahamsen

Dit artikel verscheen eerder in de Rondom de Bethlehemkerk 2019.