Voor het eerst dit jaar organiseert de Bethlehemkerk een Levende Adventskalender. U kent vast allemaal de Adventskalender waarbij in de voorbereidingsperiode op het Kerstfeest iedere dag een deurtje geopend mag worden met daarachter een verrassing of een spreuk.

In de periode van Advent willen we dagelijks echte deuren openen voor een spontane ontmoeting tussen gemeenteleden en buurtbewoners.  Op sommige dagen zullen het de kerkdeuren zijn die opengaan, voor een aantal andere dagen benaderen we gemeenteleden met het verzoek hun huis hiervoor open te stellen. Het is dan de bedoeling om ruimte te bieden voor een informele ontmoeting bij een kopje koffie of thee.

Vanzelfsprekend hopen we op veel deelnemers aan de ontmoetingen. We vragen u als sectiehoofd/medewerker dan ook om deze informatie te delen en waar nodig gericht mensen in de wijk uit te nodigen. Als u in uw wijk eenzaamheid of behoefte aan contact signaleert, dan is dit ook een mooie aanleiding om mensen te helpen hun netwerk te verbreden. Belangstellenden mogen zelf kiezen hoe vaak zij tussen 1 en 23 december een open huis willen bezoeken en hoeven zich hiervoor niet vooraf op te geven. De adressen worden te zijner tijd wekelijks toegelicht via de mededelingen/beamer in de kerk en bekendgemaakt via de nieuwsbrief en de website.

De openstelling is in overleg met de gastheer/vrouw in de ochtend of middag. Er is geen autodienst beschikbaar maar bezoekers mogen zelf wel iemand meenemen als dit de drempel verlaagt. Misschien zijn er ook bezoekmedewerkers die dit een keer op zich willen nemen?  Bewoners van Kerkelanden kunnen daarnaast voor vervoer een beroep doen op de buurtmobiel.

Als u suggesties heeft voor gastadressen kunt u deze doorgeven via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kunt u zich hier aanmelden als vrijwilliger om ondersteuning te bieden. Mocht dit tijdens de openstelling van de kerk nodig zijn, dan doen we graag een beroep op u.

Met een hartelijke groet, namens de voorbereidingsgroep,