Jezus is niet van de kerk. De kerk is, als het goed is, van Jezus Christus. Dit jaar 2019/2020 is de aandacht in het Bijbelcafé Hilversum gericht op het verhaal van Jezus buiten de kerk. Met name vanuit de Bergrede is een sterke invloed uit gegaan op de cultuur. Maar er is ook een tegengeluid. Gaf Christus, bijvoorbeeld, werkelijk stem aan het verlangen naar radicaal pacifisme? Voor Lev Tolstoj en Mahatma Gandhi was Jezus de bron van geweldloos verzet.

In dit 11e Bijbelcafe geven verschillende Hilversumse predikanten een lezing over een aspect van het verhaal van Jezus buiten de kerk.

Religieuze muziek over Jezus heeft zijn weg gevonden naar theaters, concertzalen en muziekgebouwen, YouTube-filmpjes en cd’s.

Maar gaat het daar nog wel over Jezus? Helpt klassieke muziek om Jezus te verstaan buiten de kerk, of wordt het geluid van Jezus door de muziek overstemd?

Kom luisteren en hierover meepraten op woensdagavond 30 oktober in het bijbelcafé door ds Heleen Weimar, thema: Jezus in de klassieke muziek

Over ds. Heleen Weimar

Bijbellezen, het liefst samen met anderen, is de passie van Heleen Weimar (1959). Daarnaast is kerkmuziek voor haar een bron van inspiratie en probeert zij in haar werk op allerlei manieren een verbinding te leggen tussen geloof en muziek.
Voordat ze in de Regenboogkerk kwam werken, was Heleen jarenlang geestelijk verzorger in psychogeriatrische verpleeghuizen. Werken met dementerenden heeft nog steeds haar hart.
Momenteel geeft zij in Viore (inloophuis voor mensen met kanker) en daarnaast ook in de Protestantse Gemeente Hilversum de training ‘Schrijven helpt’.

Locatie: Openbare Bibliotheek, ’s-Gravelandseweg 55.

Toegang: 3 euro