Wij, jongeren van de Regenboogkerk, Morgenster en Bethlehemkerk, willen dit jaar een reis gaan maken naar Lwamalenge in Oeganda.

In Lwamalenge is er door de leraren een school opgezet die toegankelijk is voor iedereen, zowel arme als rijke kinderen. Dit vinden wij zo’n goed project, omdat onderwijs een van de belangrijkste dingen is. Door onderwijs kunnen de kinderen een baan krijgen en zo bestrijdt onderwijs armoede. Daarnaast zorgt onderwijs ervoor dat de kinderen kunnen leren en zich een mening kunnen vormen over de wereld. De school in Lwamalenge groeit zo hard dat er nieuwe klaslokalen nodig zijn. Wij willen graag helpen met het bouwen van deze klaslokalen, waardoor alle kinderen straks onderwijs kunnen krijgen.

Om deze reis te kunnen maken en de klaslokalen te bouwen is er natuurlijk geld nodig. Daarom zijn wij acties begonnen en collecteren we zowel in als buiten de kerk. Eén van de acties is het verkopen van bloembollen waarover u ook in de kerk geïnformeerd bent en waarvan de verkoop inmiddels gestart is. Daarnaast willen we op 20 januari 2020 een benefietconcert houden in de Bethlehemkerk.

Hiervoor zijn we nog op zoek naar artiesten van alle leeftijden die een muzikale bijdrage kunnen leveren in de sfeer van pop en rock en wellicht een beetje jazz. Voor meer informatie over onze acties kunt u ons contacten via tel. 06-83924140 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wilko Planje namens Bethlehemkerk