De jaarlijkse actie van de Bethlehemkerk in Hilversum op zaterdag 4 en zondag 5 november 2019 was een enorm succes. Er was een grote toestroom van bezoekers die gehoor gaven aan de gezamenlijke oproep van kerk en Voedselbank. Aan het eind van de zondag stonden er liefst 300 kratten vol (houdbare) producten op de kerkvloer. De vrijwilligers van de Bethlehemkerk die zich het hele weekend belangeloos hebben ingezet, konden tevreden zijn.

De actie werd georganiseerd door de Bethlehemkerk met hulp van Voedselbank Gooi en Omstreken. De kerkactie vindt jaarlijks plaats en heeft vaker een grote opbrengst. De 300 volle kratten van dit jaar is echter een recordaantal, en een prestatie om trots op te zijn.

Alle meer dan 50 vrijwilligers van de Bethlehemkerk, waarvan opvallend veel en enthousiaste jongeren dit jaar, zetten zich maximaal in. Er werd verzameld, gesjouwd en gestapeld met een fantastisch resultaat: een muur van gevulde kratten. Al die kratten bezorgen de Voedselbank wel het luxe probleem van (tijdelijk) ruimtegebrek omdat ze nog gesorteerd moeten worden, maar dat is een zeer welkom probleem.

Wat gebeurt er eigenlijk na het sorteren? Hoe lang kan de Voedselbank uitgeven van die volle kratten? Er gaan 25 artikelen in een krat, dus 300 kratten is ongeveer 7500 artikelen. Bij de Voedselbank Gooi en Omstreken komen elke week artikelen uit allerlei bronnen binnen, die worden samengevoegd met deze 7500 artikelen om in pakketten uit te geven. Deze opbrengst is dan genoeg voor 3 weken. Dat lijkt misschien niet veel, maar de omloopsnelheid is hoog bij een Voedselbank. En omdat dit andere producten zijn dan de gebruikelijke, zijn ze voor de cliënten een welkome aanvulling. Namens de cliënten, hartelijk dank!

Vriendelijke groeten,
Ellen Ezendam
Magazijn coördinator
Voedselbank Gooi en Omstreken