Levende Adventskalender: Bij wie klop jij aan?

Voor het eerst organiseert de Bethlehemkerk dit jaar een Levende Adventskalender. Iedereen kent vast wel de Adventskalender waarbij in de voorbereidingsperiode op het Kerstfeest dagelijks een deurtje geopend mag worden met daarachter een verrassing of een spreuk. In deze periode van advent willen we echte deuren openen voor een spontane en warme ontmoeting tussen gemeenteleden en buurtbewoners. Op de donderdag en zondag openen de kerkdeuren, op andere dagen zijn het gemeenteleden de voordeur van hun. Zij geven dan ruimte voor een informele ontmoeting bij een kopje koffie of thee.

Motivatie

Het mooie aan de levende adventskalender is dat je zo gemakkelijk iets kunt betekenen voor je naaste en op een laagdrempelige wijze eenzaamheid kunt bestrijden. Ontmoet andere Hilversummers bij hen thuis en geef invulling aan omzien naar je naaste. Vaak weten we niet hoe hier vorm aan te geven, de levende adventskalender maakt dit heel praktisch voor iedereen. Maar op bezoek gaan bij anderen is ook gewoon gezellig.

Kunnen mensen kiezen bij wie ze aankloppen?

De meeste adressen zijn in de postcodes rondom de Bethlehemkerk, maar ook twee adressen in Loosdrecht en wat verder van de kerk. We publiceren wekelijks de zeven deuren die de komende week opengaan. Iedereen is welkom, dichtbij of juist verderop in Hilversum.

Wanneer is het project geslaagd?

Eigenlijk is het project nu al geslaagd. Mensen die hun huis openstellen of van plan zijn op bezoek te gaan, zijn erg enthousiast. Het doel is naast gezelligheid, juist in deze adventsperiode omzien naar je naaste. Het thema van de adventsperiode is ‘Geef licht!’. De levende adventskalender vormt 23 dagen een plattegrond van lichtpuntjes in Hilversum. Wees samen een licht voor elkaar in aanloop naar Kerst, de geboorte van Jezus, die het licht van de wereld is.

Praktische informatie

Opgeven is niet nodig, er zijn geen kosten aan verbonden. Kies zelf welke deuren je openmaakt en kom erachter welke gesprekken er volgen. Je bent alle 23 dagen welkom!

Vanzelfsprekend hopen we op veel deelnemers met mooie ontmoetingen. De adressen worden vanaf 1 december wekelijks toegelicht op zondag in de kerkdienst en bekendgemaakt via de nieuwsbrief en de website.

Klik hier voor de flyer.

De Levende Adventskalender vindt dagelijks plaats van zondag 1 december tot en met maandag 23 december.