Vanmorgen vierden we Kerst in BethlehemKerk. Maria en Jozef sjokten onze kerk binnen (want Maria had een hele dikke buik, omdat ze zwanger was), op zoek naar een slaapplaats. Maar nergens was ruimte te vinden, zelfs niet achter één van de 23 deuren van de Adventskalender.

Gelukkig zagen ze een stal staan. Daar gingen ze slapen. Maar een rustige nacht was het niet… Maria beviel van een jongetje. Ze noemde het kindje Jezus. Herdertjes die vlakbij de stal onder de Kerstboom lagen kregen een engel op bezoek die hen vertelde dat Jezus is geboren. Een heleboel engeltjes kwamen ineens tevoorschijn en vulden de ruimte met licht. Daarna gingen ze allemaal naar de stal, waar het lekker druk werd. Maar, daar kwamen nog drie koningen uit het Stiltecentrum in het verre Oosten. Ze waren op zoek naar Jezus en de ster wees hen de weg. Ze knielden voor het kind en gaven hem goud, wierook en mirre.

Daarna dachten we dat we Kerstfeest konden gaan vieren, maar ineens kwam de profeet Micha het podium op. Hij was dolblij, want dit kindje Jezus, dat is degene over wie hij het al die tijd heeft gehad. Nu het kind was geboren, het licht der wereld, kunnen ook wij licht uitdelen en we zongen samen Stralenzee van vrede, met lichtslangen door de kerk.

Toen de kinderen lekker aan het bekomen waren van dit Kerstspel kregen de grote mensen in de kerk nog wat uitleg bij het Kerstverhaal van Johannes en dachten we samen na over de opdracht ‘Geef licht’!

Met prachtige muziek van ons projectkoor, van de piano en het orgel werd de dienst uiteindelijk heel feestelijk afgesloten met We Wish you a merry christmas!

Ds Aster Abrahamsen, predikant Bethlehemkerk Hilversum

20191225 kerst in BK 10