'De Trooster' van Esther Gerritsen werd door lezers van Trouw gekozen tot beste boek van 2018. De recensie in de Volkskrant vermeldt 'Gerritsen ontroert de lezer met haar fijnzinnige, intelligente beschrijvingen van menselijk falen.'

Het boek gaat over de verstandhouding die groeit tussen Jacob, de conciƫrge van een klooster met een gast die een misdaad op zijn geweten heeft. Het verhaal speelt zich af in tijd voor Pasen en dat is niet toevallig zo. Gerritsen laat ons voelen wat het met je doet als iemand je ziet of juist niet. Ze gebruikt in dit boek geen ingewikkelde taal en dat maakt dat dit boek vlot weg leest. Het zijn de gebeurtenissen en hoe mensen met elkaar omgaan waar je niet neutraal tegenover kunt blijven.

De Leeskring wordt 's middags en 's avonds aangeboden. U kunt u tot vrijdag 22 februari opgeven bij ds. Jetty Scheurwater, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Vermeld bij uw opgave alstublieft of u voor de middag- of de avondkring aanmeldt.

middagkring: Bethlehemkerk, dinsdag 3 en 10 maart, 14.30u-16.00u

avondkring: Morgensterkerk, maandag 9 en 23 maart, 20.00u-21.30u