Ik ben vereerd dat ik u mag dienen als koster-beheerder van uw gemeente. Vanaf 1 januari 2020 is het zover. Mijn naam is Edwin Zwart, 61 jaar, getrouwd met Jansje Schouten van der velden, vader (en moeder) van drie kinderen en opa en oma van zes kleinkinderen.

20191231 koster

Sinds augustus 2013 ben ik parttime koster/gastheer van de samenwerkingsgemeente ‘de Verbinding’ locatie wijkgemeente ‘de Schuilhof’, gelegen aan de Dalweg 8a. Misschien een beetje onbekend maar deze ligt tegenover de Groen van Prinsterenschool. Een functie die me na aan het hart ligt. Als zoon van een musicus, mijn vader was organist/ dirigent, mocht ik regelmatig mee naar o.a. concerten, repetities van koren en uitvoeringen. Kwamen we in verschillende kerken en daar was de ‘koster’ meestal degene die ons verwelkomde. Stiekem was ik best een beetje onder de indruk. Hij had overal de sleutel van, in de meeste gevallen kregen we koffie aangeboden en voor mij iets van limonade (met soms een koekje erbij). Nu, na zoveel jaren ben ik ontzettend dankbaar dat ik deze functie mag vervullen.

In het verleden heb ik verschillende functies vervuld, van magazijnmedewerker tot aan bedrijfsleider bij een kantoorvakhandel, vertegenwoordiger bij een groothandel in kantoorartikelen, eigen bedrijf in papier en kantoorartikelen en tot voor kort schilder bij een vastgoed onderhoudsbedrijf. Het parttime kosterschap deed ik ernaast maar ik miste als schilder toch de dienstverlenende activiteiten die meer aansluiten bij mijn vaardigheden.

Tijdens gesprekken over de invulling werkzaamheden als koster-beheerder van de Bethlehemkerk werd ik enthousiast over de inzet van zoveel vrijwilligers in uw gemeente. Prachtig vind ik dat. Daarom is het echt een eer voor mij dat ik straks met velen van u mag samenwerken. Ik ben en voel mij een gezegend persoon. Graag tot zondag 5 januari a.s. Ik zie er echt naar uit.