Tel uw zegeningen, zou ik ons allen willen meegeven als credo voor 2020. Dankbaar zijn voor en trots zijn op alle mooie dingen die in onze gemeente gebeuren geeft immers meer energie en blijdschap dan vooral stilstaan bij alles wat niet goed gaat of beter zou moeten. Soms lijkt het wel dat we met elkaar beter zijn in klagen en mopperen. We gedragen ons als de beste stuurlui aan wal. Over het algemeen draagt dat niet bij aan oplossingen en zeker niet aan de sfeer die we met elkaar neer willen zetten. We willen immers een gastvrije, betrokken en inspirerende gemeente zijn.

Als ik terugkijk op 2019 is er genoeg om dankbaar voor te zijn. Zonder volledig te willen zijn noem ik:

• Inspirerende ontmoetingsbijeenkomsten
  • Groene kerk
  • Mooi paasproject
  • Verbetering van onze ingang
  • Gezellige slot- en startviering
  • Mooi afscheid van Maarten Hameete
  • De komst van Aster Abrahamsen
  • Gezamenlijk PgH jaarthema Rondom Jezus
  • Open kerk
  • Levende adventskalender
  • Lichtjestocht in samenwerking met allerlei organisaties in Hilversum Zuid.

Ik neem aan dat u het met mij eens bent dat wij hier trots op mogen zijn. Met elkaar lukt het ons een levende gemeente te zijn. En dat komt vooral omdat velen van ons daar vrijwillig hun schouders onder zetten. Hoe mooi is dat.

Velen van ons doen heel veel voor onze gemeente. We zijn daar bijzonder dankbaar voor. Dit jaar willen we er 2 mensen specifiek uitlichten om hen in het bijzonder te bedanken voor hun inzet. Ik heb het over Koos en Annette van Vliet. Na het vertrek van Trinette Boer hebben zij naast hun taken als kerkrentmeester en jeugddiaken ervoor gezorgd dat organisatorisch alles gewoon is doorgegaan. Een enorme tijdsintensieve klus, waar jullie de afgelopen periode leidend in zijn geweest. Vele kostersdiensten, klaarzetten van de kerk en de zalen voor verhuur, afspraken met potentiële nieuwe huurders, enz. Ik weet dat jullie niet zo graag in de belangstelling willen staan en dat jullie zullen zeggen dat er vele anderen zijn, die zich net zo hard inzetten als jullie. Dat is zeker waar en ook al die anderen bedanken we hartelijk voor hun grote inzet. Toch zal er niemand zijn die niet begrijpt, waarom we jullie er specifiek uitlichten. Namens de hele gemeente bedanken we jullie voor jullie inzet in de afgelopen periode met een bos bloemen en een dinerbon, waar jullie samen met jullie dierbaren van kunnen genieten.

We vinden dit ook het moment om nog iemand te bedanken. Het gaat om Jetty, die 2,5 jaar meer gewerkt heeft dan haar aanstelling. Mede hierdoor is de continuïteit in onze gemeente steeds gewaarborgd gebleven. Fijn dat je dit steeds hebt willen doen. Vanaf 1 januari wordt je benoeming weer 50% en kun je de pastorale verantwoordelijk voor onze gemeente echt gaan delen met Aster. Nogmaals dank en heel veel plezier in deze samenwerking.

Tijd om vooruit te gaan kijken. Mooi dat we dit jaar zijn begonnen met de bevestiging van Theo van Halsema. We beginnen 2020 ook met een nieuwe koster, Edwin Zwart. Edwin wordt voor 22 uur als koster aan onze gemeente verbonden. Edwin is ook koster bij de Schuilhof, een van de drie gemeenten die onder de Verbinding vallen waar hij ook actief gemeentelid is. We zullen hem 1 keer in de maand op de zondag en verder vooral door de week regelmatig in onze kerk gaan tegenkomen. We wensen hem heel veel succes en vooral plezier bij ons in de gemeente.

Tel u zegeningen. Daar begon ik mee en de eerste twee zegeningen dit jaar zijn al binnen. Aan ons allen om er dit jaar nog velen bij te maken. Dat hoeft niet moeilijk te zijn volgens mij. Als we aandacht geven aan die zaken die we met elkaar belangrijk vinden, groeien die uit tot mooie zegeningen. Want wat je aandacht geeft groeit immers. Ik denk bijvoorbeeld aan activiteiten in het kader van kerk en buurt of aan de week van de duurzaamheid die staat gepland in maart. Door er met elkaar de schouders onder te zetten, blijven we samen die gastvrije, betrokken en inspirerende gemeente. Laten we samen in Gods naam nog vele zegeningen creëren, waar we dankbaar voor mogen zijn. Dat we op elkaar mogen blijven rekenen.

Namens de kerkenraad wens ik u allen een gezegend nieuw jaar.

Paul-Dirk van Buuren, voorzitter kerkenraad Bethlehemkerk PgH